Uzaktan Eğitimle Kira Fiyatları Yüzde 30'lara Varan Oranlarda Düştü

Üniversitelerin koronavirüs salgını kapsamında devam ettirdikleri uzaktan eğitim çalışmaları ile kira fiyatları düşmeye devam ediyor.

Üniversitelerin koronavirüs salgını kapsamında devam ettirdikleri uzaktan eğitim çalışmaları ile kira fiyatları düşmeye devam ediyor. 130 bin öğrenci nüfusuna sahip Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde şehre gelmeyen öğrenciler nedeniyle kentte kira fiyatlarında yüzde 30'lara varan indirimler oldu.

Koronavirüs salgınının etkilerinin devam etmesi ve halen sıkı tedbirlerin uygulanması nedeniyle yüzyüze eğitim çok kısıtlı yapılıyor.



Bu kapsamda üniveristelerin tamamı uzaktan eğitim kararı almış durumda. Uzaktan eğitim kararı ile memleketlerinde kalan öğrenciler ise şehirlerin ekonomik döngüsünü doğrudan etkilediler. Bu döngüde etkilenen alanlardan birisi de emlak sektörü.



KİRA FİYATLARI YÜZDE 30 ORANINDA DÜŞTÜ



Uzaktan eğitimin etkilediği şehirlerden birisi de Samsun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) öğrencileri salgın sürecinde evlerini boşalttılar. Eşyalarını depoya kaldıran öğrenciler bu süreçte kira ödemek istemelediler.



Öğrencilerin evden çıkması ile kira fiyatları ciddi oranlarda düşmeye başladı. Son dönemlerde kiralık ilanlarında artış yaşanırken, kiralarda da indirim yapıldı. 1000 TL ve üzeri kiraya verilen daireler de fiyatlar 700 TL'ye kadar geriledi.



Emlakçılar Odasından Açıklama



Samsun'da yaşanan bu duruma ilişkin Samsun Tüm Emlakçılar Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral değerlendirmelerde bulundu. Burada özellikle ev sahiplerine seslenen Mevlüt Oral, ev sahiplerinin ilerleyen süreçlerde öğrencilere sahip çıkmalarını istedi. Öğrenciler olduğunda sektörün zaten hareketli olduğunu söyleyen Oral şu ifadeleri kullandı.



"Normal süreçte evlerini 500-600 lira gibi fiyatlara veremeyen mülk sahipleri, öğrencilere 700-800 TL'den evlerini kiraya veriyor. Onlara sormak istiyorum, siz hiç çocuk okutmadınız mı? Benim onlara tavsiyem evlerinin gerçek değeri ne ise bu fiyattan kiralama işlemini gerçekleştirmeleridir"



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri