Üzerine Ev Yapmak İsteyene Devlet Destek Verecek! İşte Milli Emlak Tarafından Satılan Hazine Arazileri ve M2 Fiyatları

Hazine arazisine ev formülü! Kendi evini yanmak isteyenler için satışa çıkacak hazine arazileri için Milli Emlak beklenen ilanlar yayımladı. Satılık hazine arazileri ve metrekare fiyatları 2022!

Devletin konut fiyatlarını düşürmek için uygulamaya alacağı Hazine Arazileri için Milli Emlak Genel Müdürlüğü beklenen yeni haftanın ilk satış duyurularını yayımladı. Milli Emlak / arsa satışları 2022 ilanları için yeni duyurular yayımlanırken ayrıca hangi illerde satış yapılacağını gösteren harita da güncellendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama sonrasında gözler merakla beklenen satılık hazine arazisi ilanlarına çevrilmişti. Mülkiyeti hazineye ait olan taşınmazların satışını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü yapıyor. Kurumun tüm satış ilanları Milli Emlak GOV TR resmi internet sitesi üzerinden duyurulurken, her ilanda ihale tarihi ve başvuru koşullarına yer veriliyor.

HAZİNE ARAZİSİNE EV FORMÜLÜ! MİLLİ EMLAK ARSA SATIŞLARI İLE ARAZİ ALANA DEVLET DESTEĞİ Mİ VERİLECEK?

Yükselen konut fiyatlarını düşürmek için toplanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan görüşmelerde hazine arazine ev formülü öne çıkmıştı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazilerini çalışıyoruz. Şehrin çeperinde, vatandaşımızın yerleşecekleri alanı altyapısı ile birlikte hazırlıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekli ile satışa çıkacağız" diyerek müjdeyi vermişti.

Yayımlanan yeni listede 47 ilde satışa sunulan 799 hazine taşınmazı için satışa çıkıldı. Hazine arazisi satın alan vatandaşlar imar planına uygun proje hazırlamaları şartı ile ruhsat alarak burada kendi evlerini inşa edebilecekler. Yine bazı hazine arazileri üzerine 3-4 katlı binalar yapılmasına da emsal artışı ile izin verilecek.

MİLLİ EMLAK / ARSA SATIŞLARI 2022 METREKARE FİYATLARI NE KADAR, HAZİNE ARAZİSİ SATIŞ FİYATI KAÇ TL?

Yapılan açıklama sonrasında gözler hazine arazilerine çevrilirken yayımlanan son ilanlarda farklı illerde yer alan çok sayıda ilan dikkat çekti. Çankırı Merkez'de yer alan 168,48 m2 büyüklüğe sahip olan arsanın satış fiyatı 5 bin 100 TL oldu.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yer alan 274,45 m2 büyüklüğe sahip olan arsanın satış fiyatı ise 6 bin TL olarak ilana çıkarken Milli Emlak'tan satılık arsalar için standart bir metrekare fiyatı uygulanmıyor. Bunun yerine her arsa için yapılan ekspertiz çalışması ile arsa bazında fiyat belirleme çalışması yapılıyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri