Üzerine Ev Yapmak Serbest! Milli Emlak 37 İlde Sıfır Peşinat Aylık 204 TL Taksitle Hazine Arazisi, Arsa Satıyor

Yükselen konut fiyatlarına Milli Emlak darbesi! Milli Emlak 37 ilde sıfır peşinat, aylık 204 TL taksitle hazine arazisi, arsa satıyor! Üzerine ev yapmak serbest! Milli emlak arsa satışları 2022...

Milli Emlak arsa satışları 2022 için Haziran ayının son fırsat ilanlarını yayımladı. Yükselen konut fiyatları nedeni ile dar gelirli vatandaş için ev sahibi olmak hayal haline gelirken devlet devreye girmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konut fiyatlarını düşürmek amacı ile mülkiyeti hazineye ait olan hazine arazileri ve arsaları üzerine ev yapmak isteyen vatandaşlara taksitle, ucuz fiyatlarla satacaklarını duyurmuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Milli Emlak tarafından yayımlanan satılık arsa ilanları ve hazine arazisi satış duyuruları daha da yakından takip edilmeye başlanmıştı. Haziran ayının son haftasına özel olarak beklenen yeni satılık hazine arazisi, Milli Emlak arsa satışları duyuruları yayımlandı. 37 ilde sudan ucuz fiyatlarla hazine arazileri satışa çıktı.

MİLLİ EMLAK SATILIK HAZİNE ARAZİLERİ LİSTESİ HARİTASI: HANGİ İLLERDE HAZİNE ARAZİSİ SATILIYOR?

Milli Emlak satıştaki hazine arazileri için yeni duyurularını peş peşe yayımlarken yayımlanan son satılık hazine arazisi listesi içerisinde 37 ilde başvurular alınmaya başlandı. Türkiye genelinde 37 ilde yer alan 848 hazine taşınmazı satışa sunuldu.

MİLLİ EMLAKTAN KDV'SİZ EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ İLE ARSA ALMAK MANTIKLI MI?

Pandemi sonrası arsa satış fiyatları rekor üzerine rekor kıran yükselen satılık arsa fiyatları sonrasında Milli Emlak tarafından satışa sunulan arsalar daha da gözde hale gelmişti. Piyasa fiyatının nerede ise metrekare fiyatı ile tüm bir arsayı alma imkanı sunulan satışlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta arsanın işgalli olup olmadığı.

Milli Emlak tarafından satışa sunulan arsalar KDV'siz olarak satılırken yine 5 sene emlak vergisi muafiyeti ve ödemelerde 24 ay taksit imkanı sunuluyor. Milli Emlak satılık hazine arazisi başvurusu ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlükleri, Emlak Müdürlükleri ve Milli Emlak Müdürlükleri ile Şeflikleri üzerinden yapılıyor.

MİLLİ EMLAK SATILIK ARSA FİYATLARI, M2 FİYATI NE KADAR KAÇ TL?

Milli Emlak'tan satılık arsalar için standart bir metrekare fiyat tablosu uygulanmıyor. Arsaların satış fiyatları bulundukları il, ilçe ve metrekaresine göre belirlenirken örneğin Çorum Alaca ilçesinde yer alan 440 m2 büyüklüğe sahip olan arsa 4 bin 900 TL fiyatla satışa çıkarken 24 ay taksitle bu arsanın aylık ödemesi 204 TL olarak gerçekleşiyor.

Emlak Haberleri Haberleri