Uzmanından Öneriler: İstanbul'da Yatırımlık Ev / Daire / Arsa Nereden Alınır?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler kadar yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından da takip edilen yatırımlık arsa ve konut önerileri için yeni değerlendirme geldi.

Ev sahibi olmak isteyen kişiler kadar yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından da takip edilen yatırımlık arsa ve konut önerileri için yeni değerlendirme geldi. Corana Virüsü sonrası İstanbul'da prim yapması beklenen yeni bölgeler açıklandı. İşte İstanbul'da konut, arsa ve daire yatırımı yapmak isteyen kişiler için gayrimenkul yatırımı konusunda öne çıkan yerler...



İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve bir hayvan pazarından yayıldığı idida edilen korana virüs salgını Türkiye'yi de etkisi altına aldı.



Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de evde kal çağrıları devam ederken çalışma hayatında ve normal yaşamda da virüs sonrasında köklü değişimler yaşadı.



EVDEN ÇALIŞMA SİSTEMİ YAYGINLAŞABİLİR!



Süreçte pek çok işyeri virüs nedeni ile internet üzerinden home office tarzı çalışmaya başladı. Sürecin sona ermesinin ardından çok sayıda işverenin çalışanların yemek, yol gideri olmaması ve işyeri kirası gibi yüklü masraflardan kurtulması nedeni ile şu anda zorunlu olan bu yöntemi uygulayabileceği belirtiliyor.



Çalışma hayatında yaşanan değişimler insanların özel hayatlarına da yansıyor. Artık insanlar ulaşıma yakın merkezi konumlar yerine daha az yoğunluk olan merkeze uzak, ancak geniş, balkonlu ya da bahçeli evleri tercih ediyor.



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan insanların hem oturmak hem de yatırım yapmak için artık tercihlerinin değiştiğine dikkat çekti.



İSTANBUL'DA KONUT VE ARSA YATIRIMI YAPMAK İSTEYENLER İÇİN EN UYGUN YERLER NERESİ?



Korana virüs salgını sonrasında insanların tercihlerinde de değişimler olduğunu belirten Arslan, Milliyet Gazetesi'ne yapmış olduğu açıklamasında;



İstanbul Avrupa yakasında konut ve arsa yatırımı için Bahçeşehir, Hadımköy, Zekeriyaköy, Kemerburgaz ilçelerinin,



İstanbul Anadolu yakasında konut ve arsa yatırımı için ise Çubuklu, Ömerli, Riva gibi yoğunluğun nispeten diğer ilçelere oranla daha az olduğu bölgelerin ideal olduğunu dile getirdi.



Bu bölgelerde yer aln az katlı ve müstakil evlere ilgide artış yaşanma ihtimali bulunduğunu belirten Arslan "Bunun yanında, halen daha merkezde kalmayı tercih edenler ise Beylerbeyi, Çamlıca, Çengelköy, Kandilli gibi bölgelerdeki yine müstakil hissini veren az katlı evlere yöneliyor” diyerek prim yapma ihtimali yüksek olan ilçeler ve yatırımlık arsa tavsiyesinde bulundu.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri