Uzmanlardan İstanbul'a Kritik Deprem Uyarısı! İşte Olası İstanbul Depremi Halinde Alarm Veren Riskli İlçeler!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında meydana gelen yıkım ve can kayıpları gözleri yeniden İstanbul'a çevirmişti.

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında meydana gelen yıkım ve can kayıpları gözleri yeniden İstanbul'a çevirmişti. Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu İstanbul'u vuracak olası bir depremde zemin sıvılaşması nedeni ile bazı ilçelerde büyük risk bulunduğunu belirterek kritik açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem ile ne yazık ki yıkılan 17 binanın enkazı altından 115 vatandaşımızın cansız bedeni çıkarılmıştı. Yaşanan depremin ardından yıkılan binaların zemininde sıvılaşma olması gözleri İstanbul'a çevirmişti.



İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ EN YÜKSEK ÖLÇÜLER HANGİLERİ?



Konu hakkında Milliyet Gazetesi'ne açıklamada bulunan Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu İzmir'de yaşanan zemin sıvılaşması riskinin İstanbul'da olduğunu belirterek özellikle de dolgu yapılan ilçelerde riskin çok daha büyük olduğunu dile getirdi.



Gündoğdu yapmış olduğu açıklamasında "Avcılar bu konuda riskli, heyelanlı ve iyi bir zemin değil. Ataköy'ün bazı kesimleri riskli, dereye yakın olan kısımları riskli. Hatta bir mahalleyi depremden sonra yeninden yaptılar Ataköy'de. Bunun dışında devletin bu işe el atması lazım. Numune yaptırmaktan kaçınıyor insanlar. 1999 depremi bizim için bir ölçü. 99 depreminde ne yol kaldı ne bir şey kaldı.



Sahil şeridi parça parça denize döküldü. Adapazarı'nda binalar önemli bir hasara uğradı. Şu anda bu durumdayız. Şu anda 99'un şartlarından bile kötü bazıları. İstanbul'da yollar çökmeye mahkum. Muamelesi iyi yapılmazsa, tekrar elden geçirilmezse bazı kısımlarda çökme olacak. Sahil yolu üzerindeki bölgelerde çökme olacaktır, bunu bekliyoruz, buraları riskli alanlar" diyerek en riskli bölgeleri sıraladı.



Bu ilçelerde inşa edilen binaların mutlaka deprem riskine karşı zemin sıvılaşması konusunda da test edilmesi gerektiğini belirterek bu önlemler alınmadığı takdirde riskin çok yüksek olduğunu dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri