Uzmanların deprem uyarısı yaptığı Bingöl'de yapı stoku açıklaması!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür dün yaptığı açıklamada Kahramanmaraş depreminin tetiklemesi ile Bingöl – Karlıova hattının deprem riskinin yükseldiğini ifade etmişti. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan kentin yapı stoku hakkında açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş depremi için çok önceden uyarılarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür son depremin Bingöl – Karlıova hattında yine bir büyük deprem potansiyeli oluşturabileceğini açıklamıştı. Bu uzman değerlendirmesinin ardından tüm gözler Bingöl’e çevrildi. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan kentin yapı stoku ve imar çalışmalarına dair bilgiler verdi.

YAPI STOKUNU YENİLEMEMİZ GEREKEN YERLER VAR

Bingöl’ün deprem bölgesi olduğunu belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Kahramanmaraş için yıllardır deprem olacağı söyleniyordu. Ancak kimse tarih veremiyordu. Ancak biz AFAD, Valilik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlar ile depremle ilgili planımızı yapmıştık. Elbette eksiklikler olabilir. Yapı stoku noktasında yenilememiz gereken yerler var. Önce bu son depremin yaralarını bir saralım ardından bu konuya özel ilgi göstereceğiz.” dedi.

YENİ BİR YERLEŞİM ALANI TESPİT ETTİK!

Yapılan çalışmalara dair de açıklamalarda bulunan Erdal Arıkan, “Son zamanlarda Çevre ve şehircilik Bakanlığı Bingöl’de önemli çalışmalar yaptı. Kültür Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları hemen hemen tamamlandı. İçmeler TOKİ tamamlandı. Düzağaç uydu kentte yapılan TOKİ konutlarımız bulunuyor. İnönü Mahallesi’nde Bingöl depremi sonrasında yapılan konutların tamamı bitti. Bingöl’de yapı stoku açısından sorunlu yerler elbette var. Biz bunun için yeni bir yerleşim alanı tespit ettik. Mimarlar Odası, üniversite, belediye olarak protokol yaptık. Onu hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

İMAR KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ

İmar konusunda çok hassas olduklarını söyleyen Erdal Arıkan, “Biz imar konusunda çok hassas davranan bir belediyeyiz. Bingöl’de kimse rastgele yapılaşma yapamaz. Ayrıca deprem ile alakalı bir de çalıştay yapma planımız var. Bingöl’de kat konusunda asla taviz vermedik. Bu konuda çok katıyız. Buna karşın Bingöl’de tüm yapılar depreme karşı güvenlidir diyecek noktada da değiliz. Eski yapılarımız var. Bu konuda desteğe de ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri