Uzungöl kentsel dönüşüm projesinde yeni etaba geçiliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Uzungöl Kentsel Dönüşüm projesi için yeni etabın başladığı açıklandı.

Türkiye'nin en güzel doğal zenginlikleri arasında gösterilen Uzungöl ne yazık ki çarpık kentleşmenin kurbanı olmuş ve büyük bir imar kirliliği yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaretinde gördüğü manzaraya büyük tepki göstermiş ve kentsel dönüşüm talimatı vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalara başlamıştı. Trabzon'un Çaykara ilçe sınırları içerisinde yer alan Uzungöl için bakanlık ilk etapta alt yapı çalışmalarına başlamıştı. Alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile üst yapı çalışmalarına geçiş yapıldı. 

UZUNGÖL KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE SON DURUM NE?

Dünyaca ünlü doğal turizm merkezi Uzungöl için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan alt yapı çalışmaları tamamlandı. Proje hakkında açıklama yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Uzungöl’de çok güzel bir meydan düzenlemesi, alan düzenlemesi ve oradaki bazı yapıların dışarı alınması ile birlikte güzel bir proje hazırladık. 

Projenin de ihalesini yaptık. İnşallah orada da turizm mevsiminin daha az yoğun olduğu bir zamanda başlayarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Uzungöl’de ilk etapta oradaki çarpık yapılarla ilgili yine bakanlığımızın ayrı bir çalışması var" diyerek çarpık yapılaşmayı bir başka yere taşıyacaklarını ve Uzungöl'ü eski güzel haline döndüreceklerini söyledi. 

Uzungöl'de yaşayanlar ve orada işletmesi olanlar ise TOKİ'nin projesinin kendilerine de danışılarak hazırlanması gerektiğini belirterek burada insanların 12 ay boyunca yaşadıklarını belirttiler. Projenin artık açıklanmasını isteyen kişiler kendilerinin de bu çarpık kentleşmeden rahatsız olduklarını söylediler. 

Emlak Haberleri Haberleri