Vakıfbank satışa çıkardı, bu fiyata TOKİ satamaz! 1+1 konut 120 Bin TL, 3+1 konut 274 Bin TL!

Yüksek konut fiyatları vatandaşların ev sahibi olmalarının önünde en büyük engel olurken Vakıfbank uygun fiyatlı evleri satışa çıkardı. Emlak piyasasında bulunamayacak fiyatlarla ev satacağını duyuran Vakıfbank konut satın almak isteyenleri heyecanlandırdı.

Konut fiyatlarındaki yükselişler ev sahibi olmak isteyenlerin önlerindeki en büyük engel oluyor. Yaşanan bu önemli sorunun aşılabilmesi için TOKİ tarafından sosyal konut projesi başlatılsa da herkesin TOKİ'den ev satın alma imkanı olmayacak. Bundan dolayı ev sahibi olmak isteyenler alternatif satış yöntemlerini araştırmaya başladılar. 

EMLAK SEKTÖRÜNDE UYGUN FİYAT DEVRE DIŞI!

Emlak sektöründe uygun fiyatlı ev kalmadı. Hem ev sahipleri hem de emlakçılar zam üstüne zam yapınca uygun fiyatlı ev satın alma gibi bir seçenek emlak piyasasında ortadan kalktı. En kötü durumdaki evlerin bile satış fiyatları 1 Milyon TL'ye kadar dayandı. Bu durumda ev satın almak isteyenlerin emlak piyasasını araştırmalarına dahi gerek kalmıyor. Bu da farklı alanlara dair yönelmeleri hızlandırdı. 

BANKALAR UCUZ KONUT SATIYOR!

Türkiye'de bankalar uzun yıllardır uygun fiyatlarla konut satışı yapıyorlar. Bu uygun fiyat belirlenmesi şaşkınlık yaratsa da bunun finansal bazı gerekçeleri var. Bankaların konut satış ilanları incelendiğinde en fazla konutun kamu bankaları tarafından satışa çıkarıldığı görülüyor. Kamu bankalarının çok fazla kredi kullandırmasından kaynaklanan bu durum bazı vatandaşlar tarafından olumlu olurken bazı vatandaşlar için ise gayet olumsuz olabiliyor.

Bankalar kredi kullandırdıkları müşterilerinden bu kredilerin karşılığında ipotek göstermelerini talep ediyorlar. İpotek gösterilen konutlar kredi borcu ödenmeyince bankanın mülkiyetine geçiyor. Bu durumda banka kredi zararı ederek konut sahibi oluyor. Bu kredi zararının bilançolardan silinebilmesi için ise ilgili konutun nakit dönüşümünün sağlanarak bankanın kasasına girmesi gerekiyor. Burada banka ne kadar kredi zararı etmişse o kadar fiyat belirleme opsiyonuna sahip olabiliyor. Bundan dolayı acele elden çıkarılması gereken konutlar uygun fiyatlarla satışa çıkarılabiliyor.  

VAKIFBANK ANKARA'DA KELEPİR KONUT SATIŞI YAPACAK!

Vakıfbank tarafından konut satışlarına yönelik yeni ilanlar yayınlandı. Buna göre Vakıfbank, Ankara'da konut satın almak isteyenlere çok özel imkanlar sunuyor. Bu imkanları değerlendirmek isteyenlere Vakıfbank aylık yüzde 1,29 faizle konut kredisi desteği de veriyor. 

Vakıfbank tarafından Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 1+1 konut satışa çıkarıldı. 80 metrekare olan bu konut için banka 120 Bin TL fiyat belirledi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Vakıfbank bir konut satışı daha yapıyor. 130 metrekare büyüklüğündeki 3+1 daire için Vakıfbank 274 Bin TL fiyat açıkladı.

Emlak Haberleri Haberleri