Vatandaş Ev Almaya Koştu, Banka ve Tapu Dairelerinde Yoğunluk Yaşanmaya Başlandı!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 yıl ertelemeli tarihi konut kredisi paketi ile rekor başvuru geldi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 yıl ertelemeli tarihi konut kredisi paketi ile rekor başvuru geldi. Ev sahibi olmak isteyen kişiler sunulan düşük faizli ve 1 sene ertelemeli kredi fırsatından yararlanmak için harekete geçmesi ile hem kamu bankalarında hem de tapu dairelerinde aşırı yoğunluk yaşanmaya başlandı. Kamu bankalarında yoğunluk nedeni ile konut kredisi onay süreci ve ekspertiz süresi uzarken tapu da da randevular 2 hafta sonrasına verilmeye başlandı. Detaylar haberimizde...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi konut ve gayrimenkul sektörünün hareketlenmesini sağladı.



Düşen faiz oranlarının yanı sıra ilk konut kredisi taksit ödemesinin 1 sene sonraya ertelenebilmesi de vatandaşın konuta olan talebini arttırdı.



KAMU BANKALARINDA AŞIRI YOĞUNLUK BAŞLADI, KONUT KREDİSİ EKSPERTİZ SÜRESİ VE KREDİ ONAYI SÜRECİ UZADI



3 devlet bankasında da aşırı yoğunluk yaşanırken özellikle de konut kredisi ve taşıt kredisi paketlerinde düzenlenen tarihi kredi paketlerinin çakışması yoğunluğu arttırdı.



Kamu bankaları nerede ise aralıksız çalışırken yoğun tempoya rağmen vatandaşın talebine yetişmekte zorlandı. Banka şubelerinde aralıksız yürütülen çalışmalara rağmen yoğun kredi talebi nedeni ile konut kredisi ekspertiz işlemleri ve kredi onayı için süre uzamaya başladı.



TAPU DAİRELERİ RANDEVULU SİSTEMDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDERKEN, EV ALMAK, EVİNİ SATMAK İSTEYENLERE 2 HAFTA SONRASINA GÜN VERMEYE BAŞLANDI!



Yaşanan aşırı yoğunluk tapu dairelerine de yansıdı. Korana virüs salgını nedeni ile alınan güvenlik tedbirleri kapsamında sadece randevulu olarak çalışan tapu dairelerinde de randevu süreleri uzamaya başladı.



Vatandaşlar konut almak ya da satmak için yapmış oldukları aramalarda tapu işlemleri için 2 hafta sonrasına gün almaya başlarken konut satış rakamlarının Haziran ayında tarihi bir rekor kırmasına kesin gözü ile bakılıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri