Vatandaştan Çağrı "Konut Kredisi Faizlerini Yüzde 0.98 Yapın Ev Satışları Patlasın!"

İnşaat sektörü uzun süredir düşen konut satışları ve buna paralel artan konut stoku üzerine vatandaştan çağrı! Yeni konut seferberliği başlatın, 0.

İnşaat sektörü uzun süredir düşen konut satışları ve buna paralel artan konut stoku üzerine vatandaştan çağrı! Yeni konut seferberliği başlatın, 0.98 konut kredisi verin, piyasa canlansın!

TOKİ tarafından yapılan alt gelir grubu 50 bin konut projesi için yapılan 640 bin başvuru aslında Türkiye'de konuta talep sorunu olmadığını gözler önüne serdi.



Vatandaş ev almak konusunda hala istekli, ancak vatandaşın derdi yüksek faiz oranları ile borçlanmamak, satın aldığı konutun 2 katı parayı bankaya ödememek.



Hükümet Cansuyu Versin, Mayıs Ayında Konut Sektörüne Bahar Gelsin!



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada konut kredisi faiz oranlarının Mayıs ayı itibari ile yüzde 1'in altına ineceği açıklanmıştı.



Ancak Mart ayında yapılan bu açıklamanın ardından bozulan ekonomik veriler ve dolar kurunda yaşanan aşırı değerlendirme Bakan Albayrak'ın hesaplamalarını alt üst etti, faizler adeta uçuşa geçti.



En düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1.28 seviyesinden yüzde 1.49 seviyesine yükseldi. Bankalar konut kredisi yapılandırması yapmadığı için pek çok kişi Bakan Albayrak'ın sözüne güvenip kredi faizleri düşeceği için yüzde 1.28 faiz oranı ile kredi çekmedi, bu büyük fırsatı kaçırmış oldu.



Gözler bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanına çevrilirken vatandaşın ortak arzusu 2018 yılında düzenlenen büyük konut seferberliği benzeri bir kampanya yapılması.



Kamu Bankaları Proje Ayrımı Yapmadan 0.98 Konut Kredisi Versin



Ortak arzu müteahhitler ve kamu bankalarının ortak bir protokol imzalayarak tıpkı 2018 yılında olduğu gibi sıfır ya da ikinci el konut kredisi ayrımı olmaksızın başvuruda bulunan herkese konut kredisi kullanma kriterlerini taşıyorlarsa yüzde 0.98 faiz oranı ile konut kredisi verilmesi.



Konut Stoku Şişiyor, Sektör Yabancılara Satışla Ayakta Duruyor



TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistikleri düşüşü işaret ederken Mart ayında yaşanan hafif bir kredi faiz indiriminin dahi ne kadar etkili olduğunu da gözler önüne seriyor.



Düzenlenecek böyle bir kampanya ile konut sektörünün en canlı olması beklenen bahar döneminde konut satışlarının rekor seviyelerde yükselişine kesin gözü ile bakılıyor.



Şu anda özellikle de lüks markalı konut projeleri Türkiye'den vatandaşlık almak isteyen Arap ülkelerinin vatandaşlarına yapılan yabancıya konut satışı ile ayakta durmaya çalışıyor.



Ev sahibi olmak istiyorum diyen kişiler büyük bir umutla böyle bir kampanya duyurusu yapılmasını beklerken kamu bankalarının içerisinde olduğu sıkıntılı bir dönemde hükümetin böylesi büyük bir adımı atıp atmayacağı da merak konusu oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri