Vergi Reformu Paketi İçerisinde Emlak Vergisi, Tapu Harcı, Rant Vergisi ve Değer Artış Payı Olacak!

Yeni Ekonomi Paketi içerisinde yer alan vergi düzenlemeleri için Ak Parti yeni torba yasa üzerinde çalışmalara başladı.

Yeni Ekonomi Paketi içerisinde yer alan vergi düzenlemeleri için Ak Parti yeni torba yasa üzerinde çalışmalara başladı. Gelir vergisi tavan oranı için yükseltme yapılacak olan torba yasa içerisine tapu harcı ve emlak vergisinin değerinden gösterilmesini sağlayacak olan yasal düzenlemenin yanı sıra rant vergisi olarak anılan değer artış payı da girecek!

Vergi Adeleti Reformu için AK Parti tarafından vergi reformu paketi hazırlanmaya başlandı.



Vergi Reformu Paketi Hazırlanıyor!



Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Ekonomi Programı ile hayata geçirileceği açıklanan önemli düzenlemeleri içeren Vergi Reformu Paketi üzerinde çalışmalar başladı.



AK Parti yeni torba yasa kanunu ile düzenlemeleri meclisten geçirecek.



Gelir Vergisi Tavan Oranı Yükselecek!



Asgari ücretli çalışanlardan da kesilen gelir vergisi için tavan oran yükseltilecek.



Ancak söz konusu düzenleme asgari ücretlileri etkilemeyecek. Hükümetin amacı daha fazla kazanan kişilerden daha fazla vergi almak olacak. Yani bir nevi zenginlik vergisi kesilecek.



Pakette evinin yakınından metro projesi, mega projesi, köprü projesi ya da millet parkı gibi devlet tarafından yapılan projelerin hayata geçirilmesi nedeni ile değer artışı yaşaşan kişilerden rant vergisi alınması sağlayacak düzenlemeye de yer verilecek.



Emlak Vergisi ve Tapu Harcı Yükselecek!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birinci 100 günlük eylem planı ile duyurulan taşınmaz değerleme sistemi YEP programına girdi.



Program ile taşınmaz satışlarında rayiç bedeli üzerinden satış işlemi yaparak daha düşük tapu harcı ödenmesi uygulaması sona erdirilecek.



Kurulacak olan sistemde aynı bölgede yer alan emsal fiyatlar üzerinden en az satış bedeli gösterilecek ve bu sayede düşük tapu harcı ödemesi sona erdirilerek devletin vergi kaybı azaltılacak.



Kurulan sistem yine düşük emlak vergisi ödemesi yapılmasını da engelleyecek. Vatandaş gerçek değeri üzerinden emlak vergisi ve tapu harcı ödeyecek.



Yapılan yasal düzenlemeler hem ev almak isteyenleri hem de ev almak isteyenlerin vergi yükünü arttıracak.



Resmi Gazete'de Yayımlanan Yeni Ekonomi Programı İçerisinde İnşaat Sektörünü İlgilendiren Bölümler!



Taşınmaz değerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanter tamamlanacak, gayrimenkul vergilendirme sistemi tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değerleri üzerinden alınmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecektir.



İmar değişikliklerinden kaynaklanan değer artışlarının vergilendirilmesine ilişkin mevzuat ve uygulama güçlendirilecektir.



İkinci ve sonraki konut alımlarında vergileme ve kredi kullanımına ilişkin düzenleme ve uygulamalar üretken olmayan yatırımların cazibesini azaltma saikiyle gözden geçirilecektir.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri