Vergi Usul Kanunu Kira Ödemeleri İle İlgili Yeni Düzenleme!

Vergi usul kanunu kira ödemeleri konusunda yeni düzenlemeler getiriyor. 500 liranın üzerinde kira ödeyenler yeni yasaya göre yapmak zorunda...

Vergi usul kanunu kira ödemeleri konusunda yeni düzenlemeler getiriyor. 500 liranın üzerinde kira ödeyenler yeni yasaya göre yapmak zorunda...

Vergi Usul Kanunu'nun yeni yapmış olduğu düzenlemeye göre kira ödemelerin de eski düzen ödemeler yasaklandı.



Ödemelerin Elden Yapılması Yasaklandı!



Vergi Usul Kanunu'nun yeni yapmış olduğu düzenlemeye göre belli meblağların üzerinde ki kira ödemelerinin elden yapılması yeni yasa ile birlikte artık yasaklandı. Yeni yasa'nın göz ardı edilip elden ödenmesi durumunda vatandaşlar cezaya çarptırılıyor. İş yeri kiraları için de aynı yasa geçerli olup aynı zaman da kuralların daha ağır olacağı açıklandı.



Kiralar Bankaya Yatırılmak Zorunda!



Vergi Usul Kanunu'nun yeni yapmış olduğu yasaya göre kira tahsilatları ve kira ödemeleri evlerde her bir konut için aylık 500 TL ve yukarısında kısa süreli günlük gibi ev kiralamaların da ve aynı zaman da işyeri kiralamaların da meblagya bakılmaksızın banka'ya veya PTT'ye ödemeler yapılacak. Banka veya PTT'ye yatırılan kira ücretlerin de yatırıldığına dair dekont veya hesap bildirim cetvelleri hazırlandığı için belgeler tevsik edici belge olarak alınarak kabul ediliyor.



Cezayı Kimler Ödüyor!



Vergi Usul Kanunu'nun yeni yapmış olduğu düzenlemeye göre kira ödemelerini yapılmayan, yatırılmayan er bir kira tutarı için yüzde 5'i oranında ceza kesiliyor. Kiraya verilen ev ise kira gelirinin PTT ya da banka tarafından alınmamasıyla beraber konut sahiplari cezayı ödemek zorunda kalıyor. Eğer bu durum bir işyeri için geçerli ise cezayı hem kiracı hem iş yeri sahibi ödemek durumunda kalıyor.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri