Yabancı Vatandaşlığa Koştu: Türk Vatandaşlığı İçin 41 Bin Konut Satın Aldılar

Pandemi nedeni ile yabancıya olan konut satışı rakamı düşüş yaşamasına rağmen yine de yılı 40 bin bandının üzerinde kapattı.

Pandemi nedeni ile yabancıya olan konut satışı rakamı düşüş yaşamasına rağmen yine de yılı 40 bin bandının üzerinde kapattı. Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılar 2020 yılında Türkiye'den 40 bin 812 adet konut satın aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan son rakamlara göre Türkiye genelinde 2020 yılında yabancıya konut satışı rakamlarında düşüş yaşansa da yine de 40 bin bandı aşıldı.



PANDEMİ NEDENİ İLE YABANCIYA KONUT SATIŞI DÜŞSE DE YİNE DE 40 BİN BANDI AŞILDI!



Koronavirüs salgını nedeni ile bu sene yabancıya konut satışı rakamları yüzde 10 oranında düşüş gösterse de yine de 40 bin adetten daha fazla konut satışı yapıldı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Aralık ayında Türkiye geneline yabancılar 4 bin 427 adet konut satın alırken 2020 yılının toplamında ise yabancılara yapılan konut satışı ise 40 bin 812 adet olarak gerçekleşti.



2020 yılında konut satış rakamlarında büyük bir rekor kırılmış olmasına rağmen yabancılara konut satışı rakamı yüzde 10,27 oranında düşüş gösterdi. Yabancıların en çok konut aldıkları il İstanbul olurken yabancılara konut satışı Ankara'da yüzde 8,15 oranında, Mersin'de yüzde 57,43 oranında ve İzmir'de de yüzde 11,82 oranında yabancıların alımlarında artış yaşandı.



Türkiye'den en çok konut alan yabancılar İranlılar ve Iraklılar olurken kendi ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklardan kaçmak isteyen yabancılar yoğun bir şekilde Türkiye'den konut alımına yöneldiler. Yaşanan bu artışta konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için uygulanan rakamın 1 milyon dolar bandından 250 bin dolar bandına çekilmesinin de payı büyük oldu.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri