Yabancılar Antalya'da Ev Sahibi Olmak İçin Birbirleri ile Yarıştı!

TÜİK Şubat ayı konut satış istatistikleri raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre yabancıların konut alımları yüzde 54 oranında artarken yabancıların gözdesi Antalya ve İstanbul oldu.

Yükselen kredi faiz oranları ve ev fiyatları nedeni ile satışlarda düşüş beklenen konut satış rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Konutun yeniden yatırım aracı olarak görülmesi ve ev fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi nedeni ile konut satışları yükselişini sürdürdü.

Özellikle de yabancılara konut satışı rakamlarında yaşanan sert yükseliş dikkat çekerken yabancıların en çok konut aldığı iller yine değişmedi. Yabancılar Şubat ayında da İstanbul ve Antalya'dan vazgeçmedi, Antalya'da satılan her 4 konuttan birini yabancılar satın aldı.

YABANCILAR ŞUBAT AYINDA ANTALYA'DA EV SAHİBİ OLMAK İÇİN YARIŞTI!

TÜİK konut satış istatistikleri Şubat 2022 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Şubat ayında Türkiye genelinde 97 bin 587 adet konut satışı yapılırken satış rakamı geçen senenin Şubat ayına oranla yüzde 20,14 oranında artış gösterdi. Açıklanan rakamları değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, aralarında Antalya, Isparta ve Burdur'un yer aldığı, TR61 olarak isimlendirilen bölgede satışların tüm Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını aktardı.

Türkiye genelinde yabancılara konut satış ortalamasının yüzde 54.9 oranında arttığını dile getiren Çetin “Antalya'da Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir artışla yüzde 106,2 artışla bin 99 adet konut satışı oldu. Şubat ayında yabancılara yönelik satışların tüm konut satışları içerisindeki payı Türkiye genelinde yüzde 5,65 iken Antalya düzeyinde bu oran yüzde 23,24 olarak gerçekleşti" diyerek Antalya'nın İstanbul'un ardından Türkiye'de en çok konut satışı yapılan 2. il olduğunu söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri