Yabancılar Türk Vatandaşı Olmak İçin 67 Milyar Liralık Konut Alımı Yaptı, 15 Binden Fazla Arsa Yabancılara Satıldı!

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için uygulanan parasal sınırın 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesinin ardından talep artışı yaşanmıştı.

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için uygulanan parasal sınırın 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesinin ardından talep artışı yaşanmıştı. Açıklanan son rakamlara göre Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılar Türkiye'den 2020 Ekim ayı sonu itibari ile 67 milyarlık konut alımı yaptılar.

Yabancılara konut satışı rakamları giderek artmaya devam ederken pandemi dönemine rağmen yabancıların ilgisi sürdü. Anadolu Ajansına açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada ülke genelinde bugüne kadar yabancılara 15 bin 814 arsa ve arazi, 213 bin 308 konut satışının tamamlandığını söyledi.



67 MİLYARLIK TAŞINMAZ YABANCILARA SATILDI!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yabancılara gayrimenkul satışı rakamları konusunda yapmış olduğu açıklamasında "Pandemide yabancılarla ilgili yurt dışı giriş-çıkışlar yasaklanınca veya sınırlı hale gelince alım-satım ciddi anlamda bir duraksama yaşadı. Konut alım satımları geçen seneye göre biraz daha düştü. Aslında bir talep var ama pandemiden dolayı geliş gidiş durunca bir kesintiye uğradı diyebiliriz. Bugüne kadar yabancılara Türkiye genelinde 15 bin 814 tane arsa ve arazi (arsa, tarla, bağ, bahçe vb), 213 bin 308 adet de konut (mesken, dükkan, ofis vb) satıldı." değerlendirmesinde bulundu" dedi.



YABANCILARIN GÖZDESİ iSTANBUL VE ANTALYA OLDU, ALMANLAR ARSA İRANLILAR KONUT ALDI!



Açıklanan rakamlara göre yabancıların en çok taşınmaz almayı tercih ettiği ilimiz İstanbul ve Antalya olurken Alman vatandaşları Türkiye'den en çok arsa alırken, İran vatandaşları ise konut alımında bulundu.



Almanların gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih ederken İranlıların Türk vatandaşı olarak Türkiye'de yaşamak isteği duymalarının bu tercihe neden olduğu belirtiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri