Yabancılara Konut Satışı Rekor Kırdı!

Son aylarda döviz kurunda yaşanan hareketlilik yabancıların konut alım taleplerini de etkiledi. Yabancıların konut alım rakamları rekor kırdı.

Son aylarda döviz kurunda yaşanan hareketlilik yabancıların konut alım taleplerini de etkiledi. Yabancıların konut alım rakamları rekor kırdı.

Yabancıların konut alım rakamları her geçen gün artmaya devam ederken Emlak Konut yapmış olduğu paylaşım ile yabancıya konut satışı istatistiklerini kamu oyu ile paylaştı.



Yapılan paylaşım ile 1 Ocak 2018 ile 31 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen yabancılara konut satışı rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre söz konusu dönemde yabancılara 11 bin 800 adet konut satıldı.



Geçen Seneye Oranla Büyük Yükseliş Yaşandı!



Yapılan açıklamaya göre 2017 yılının aynı döneminde yani yılın birinci yarısında yabancılara sadece 7 bin 670 adet konut satılırken 2018 yılının birinci yarısında bu rakam büyük oranda yükselerek 11 bin 800 adet sınırına ulaştı. Yani yabancılara 2018 yılında 4 bin 160 adet daha fazla konut satışı yapılmış oldu.



Yaşanan bu artıştaki en büyük pay ise yükselen döviz kurunun oldu. Yine Mayıs ve Haziran aylarında yapılan konutta yüzde 20 indirim kampanyası da yabancıların konut alımlarına olan ilgisinin artmasına neden oldu. Yabancıların göz bebeği her zamanki gibi İstanbul ve Antalya olurken listede Karadeniz illerinin satış rakamlarının artması da dikkat çekti.



En Çok Konutu Irak Vatandaşları Aldı



Türkiye'de konut alan yabancılar sıralamasında birinciliği Irak vatandaşları alırken yine Rusların son dönemdeki konut alım oranlarında yaşanan anlamlı yükseliş te dikkat çekti. Yarın başlaması beklenen yeni konut kredisi kampanyası ile bu rakamın katlanarak artması bekleniyor.



Yeni konut indirim kampanyası ve yüzde 0,98 konut kredisi faiz oranı kampanyası detaylarına ulaşmak için TIKLAYINIZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri