Yabancılara Konut Satışı Rekor Kırdı! Yükselen Dolar Kuru ve Düşen Konut Fiyatları Yabancıya Yaradı

Yabancılara konut satışı rekor üstüne rekor kırıyor. Dolar kurunda yaşanan yükseliş ve düşen konut fiyatları yabancıların rotasını Türkiye'ye çevirmesine neden oldu.

Yabancılara konut satışı rekor üstüne rekor kırıyor. Dolar kurunda yaşanan yükseliş ve düşen konut fiyatları yabancıların rotasını Türkiye'ye çevirmesine neden oldu.

Yabancılara konut satışı rakamları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.



TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları yabancıların konut taleplerinde yaşanan artışı bir kere daha gözler önüne serdi.



Yükselen Döviz Kurları En Çok Yabancıya Yaradı!



Döviz kurunda yaşanan yükseliş en çok yabancılara yaradı. Özellikle de ülkelerinde şeriat olan ya da iç karışıklıklar yaşayan Orta Doğu ve Arap ülkeleri Türkiye'yi tercih etti. Türkiye'yi tercih eden yabancıların sayısında rekor üstüne rekor kırıldı.



Yaşanan artış müteahhitlerin yüzünü güldürürken inşaat sektörü son dönemde yabancılara konut satışı ile ayakta kalmayı başardı.



Yabancılara Konut Satışında Rekor Kırıldı!



TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancılar 2019 yılının ilk 3 ayında Türkiye'den 7 bin 618 adet konut satın aldı.



Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre Ocak ayında %81,9 artarak 3 bin 168 oldu.



Yabancılara konut satışı 2019 yılının Şubat ayında yüzde 92,1 gibi rekor bir oranda yükselerek 3 bin 321 adet rakamına ulaştı.



Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre Mart ayında %71,3 artarak 3 bin 129 adet olarak kayıtlara geçti.



Yabancılara Konut Satışı Yükseldi!



TÜİK tarafından açıklanan 2019 yılının Mart ayı dönemine ait olan konut satış istatistikleri rakamlarına göre yabancılara konut satışı söz konusu dönemde yüzde 71.3 oranında artış gösterdi.



Mart ayında yabancılar Türkiye'den 3 bin 129 adet konut satın alırken en çok konut satışı İstanbul'da yapıldı. İstanbul'da 1.520 adet konut yabancılara satılırken bu ilimizi 626 konut satışı ile Antalya, 173 konut satışı ile Ankara, 121 konut satışı ile Bursa ve 110 konut satışı ile Yalova izledi.



Türkiye'den En Çok Konut Alan Yabancılar Iraklılar Oldu!



Ülke uyruklarına göre bakıldığında Türkiye'den en çok konut alan yabancılar Irak vatandaşları oldu. Mart ayında Irak vatandaşları Türkiye'den 548 konut satın aldı.



Irak vatandaşlarını sırası ile Türkiye'den Mart ayında 334 konut satın alan İran vatandaşları, 189 konut satın alan Suudi Arabistan vatandaşları, 156 konut satın alan Rusya vatandaşları ve 150 konut satın alan Afganistan vatandaşları izledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri