Yabancılara Konut Satışı Yüzde 40 Arttı, Türkiye'den En Çok Konutu İranlılar Aldı!

Mart ayına ilişkin konut satış rakamları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye'de Mart ayında yüzde 2,4 oranında artış gösterirken yabancılara konut satış rakamı ise yüzde 39.9 oranında artış gösterdi. Türkiye'den en fazla konut alan yabancılar ise İran vatandaşları oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK merakla beklenen konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde Nisan ayında 111 bin 241 adet konut satışı yapıldı.

En çok konut satışı yapılan il İstanbul olurken en az konut satılan il ise 15 konutun satıldığı Hakkari oldu. Konut satış rakamları 2020 yılının Mart ayına oranla yüzde 2,4 oranında artış gösterdi.

YABANCILAR NİSAN AYINDA TÜRKİYE'DEN 4 BİN 248 ADET KONUT SATIN ALDI!

Açıklanan rapora göre yabancılar Türkiye'den Nisan ayında 4 bin 248 adet konut satın aldı. 2020 yılında pandemi nedeni ile büyük darbe yiyen yabancılara konut satış rakamı 2021 yılında pandeminin ilk şokunun atlatılması ile beraber kademeli olarak toparlanmaya geçmişti.

Mart ayında yabancılara konut satışı 2020 yılının aynı dönemine oranla yüzde 39,9 oranında yükseliş gösterirken yabancıların gözdesi yine her zamanki gibi İstanbul oldu.

İstanbul'dan Mart ayında yabancılar 2 bin 119 adet konut satın alırken 889 konut satışı ile Antalya, 252 konut satışı ile Ankara, 184 konut satışı ile Mersin ve 129 konut satışı ile Yalova ise ilk 5 içerisinde yer alan diğer iller oldu.



ÜLKE UYRUKLARINA GÖRE YABANCILARA KONUT SATIŞI RAKAMLARI! HANGİ ÜLKE VATANDAŞLARI TÜRKİYE'DEN KONUT SATIN ALDI?

Türkiye'den en çok konut satın alan yabancılar İran vatandaşları oldu. Mart ayında 663 İran vatandaşı Türkiye'den konut satın alırken bu ülkeyi sırası ile 419 konut ile Rusya Federasyonu, 302 konut ile Afganistan ve 166 konut ile Kazakistan vatandaşları izledi.

Listede Orta Doğu ve Arap ülkelerinin yoğunluğu dikkat çekerken Çinlilerin konut yatırımı da yükselmeye devam etti.

Emlak Haberleri Haberleri