Yabancılara Konut Satışında Yeni Rekor! İranlılar, Iraklılar, Ruslar Kapıştı, Yabancıya Ev Satışı Yüzde 55 Arttı

Yükselen döviz kuru ve küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkenin Türkiye olması yabancıların konut alım iştahını açtı. Yabancıya konut satışı arttı.

TÜİK konut satış istatistikleri Şubat 2022 raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın Şubat ayına oranla yüzde 20.1 oranında artış gösterdi. Şubat ayında Türkiye genelinde 97 bin 587 adet konut satışı yapılırken yabancıların konut talepleri de arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan verilere göre döviz kurunda yaşanan yükseliş ve Türkiye'nin küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olması nedeni ile yabancıların yatırım iştahı arttı. Yabancılara konut satışı rakamları Şubat ayında yüzde 54.9 oranında arttı.

YABANCILAR ŞUBAT AYINDA TÜRKİYE'DEN KAÇ KONUT ALDI?

Yabancılara konut satışı rakamları konusunda son verilerini açıklayan TÜİK Şubat ayında yabancılar Türkiye'den 4 bin 591 konut aldılar. 2021 senesinin Şubat ayına oranla 2022 senesinde satışlar yüzde 54,9 oranında artış göstermiş oldu.

Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 958 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla bin 99 konut satışı ile Antalya, 288 konut satışı ile Ankara izledi.

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK KONUT ALAN YABANCILAR HANGİ ÜLKELERİN VATANDAŞLARI OLDU?

Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi Şubat ayında katlanarak artarken Türkiye'den en çok konut alan yabancılar yine İran vatandaşları oldu. İran vatandaşları Şubat ayında Türkiye'den 711 adet konut alırken İranlıları ikinci sırada 633 konut alımı ile Irak vatandaşları oldu.

Rus vatandaşları 509 konut alımı ile 3. sırada yer alırken Kazakistan vatandaşları 197 konut, Alman vatandaşları 169 konut, Kuveyt vatandaşları 144 konut, Afganistan vatandaşları 141 konut alımında bulundu.

Emlak Haberleri Haberleri