Yabancıların En Çok Gayrimenkul Aldığı İller Hangileri?

Yabancıya konut satışı için 2019 yıl sonu beklentisi 10 milyar dolar olarak belirlendi. Peki, yabancıların en çok konut aldığı iller hangileri?

Yabancıya konut satışı için 2019 yıl sonu beklentisi 10 milyar dolar olarak belirlendi. Peki, yabancıların en çok konut aldığı iller hangileri?

Yabancılara konut satışı günden güne artarken inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılı döneme gelen yükselen satış grafiği yüzleri güldürdü.



Döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve düşen konut fiyatları yabancılar için uygun alım fırsatı yaratırken ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi de talebi arttırdı.



2019 Yılında Yabancılara Satılan Konut Sayısı Yükselmeye Devam Ediyor!



TÜİK tarafından açıklanan yabancılara konut satışı rakamları verilerine göre yabancılar 2019 senesinin ilk 3 aylık döneminde Türkiye'den 7 bin 618 adet konut satın aldılar.



Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre Ocak ayında %81,9 artarak 3 bin 168 oldu.



Yabancılara konut satışı 2019 yılının Şubat ayında yüzde 92,1 gibi rekor bir oranda yükselerek 3 bin 321 adet rakamına ulaştı.



Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre Mart ayında %71,3 artarak 3 bin 129 adet olarak kayıtlara geçti.



Yabancılara En Çok Konut Satılan İller Hangileri?



Yabancılara en çok konut satılan il İstanbul oldu. 2019 yılının ilk 4 aylık döneminde yabancılar yine İstanbul dedi ve Türkiye'nin kalbi İstanbul'da yoğun yabancı talebi yaşandı.



İstanbul'u sırası ile Antalya, Bursa, Ankara ve Yalova takip etti.



İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısı 17 bin 442 adet olurken, Antalya'da 8 bin 995 adet konut yabancı ülke vatandaşlarına satıldı.



Bursa'da yabancılar 2 bin 915 adet konut alırken Ankara'dan konut alan yabancı sayısı ise 2 bin 543 adet olarak açıklandı. Yalova'da yabancılara satılan konut sayısı ise 2 bin 299 adek olarak açıklandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri