Yabancıya Gayrimenkul Satışında Türkiye Tarihi Bir Yılı Geride Bıraktı!

Dünyada ekonomileri koronavirüs salgınının vurduğu 2020 yılında Türkiye'de yabancılara gayrimenkul satışında tarihi rakamlara ulaşıldı.

Dünyada ekonomileri koronavirüs salgınının vurduğu 2020 yılında Türkiye'de yabancılara gayrimenkul satışında tarihi rakamlara ulaşıldı. 2020 yılında yabancılara satılan 40.812 gayrimenkul tarihin en yüksek ikinci satış rakamı oldu.

Koronavirüs salgını 2020 yılında dünya ekonomilerinde ve tüm sektörlerde büyük bir kriz yaşanmasına neden olurken Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında önemli bir rakama ulaşıldı.



Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, yabancıya gayrimenkul satışında ulaşılan rakamların çok pozitif olduğunu ve bunun 2021'de daha da hızlanacağını ifade etti.



TÜRKİYE YABANCIYA GAYRİMENKUL SATIŞINDA İYİ BİR YIL GEÇİRDİ!



Yabancıların gayrimenkul satın almayı tercih ettikleri ülkelere dair bir rapor hazırladıklarını söyleyen Fatih Ergüven, “Pandemi sürecinde Türkiye gayrimenkul satışında yabancılarda ciddi bir talep gördü. Türkiye'yi en çok tercih eden yabancıların ise İranlılar, Afganlar ve Ruslar olduğunu gördük.” dedi.



İSPANYA'YI PANDEMİ ÇÖKERTTİ!



Inhouse Global'ın hazırladığı İspanya raporuna değinen Fatih Ergüven, “İspanya'da 2020 yılında gayrimenkul satışlarında gerileme yaşandı. Son resmi rakamlara göre yabancılar 2020'de İspanya'da 15.283 konut satın almışlar. Bir önceki yıla göre yüzde 6,4 oranında gerileme meydana gelmiş. İspanya'da 2017'de toparlanmaya başlayan yabancıya gayrimenkul satışı 2020 yılından çok büyük beklentilere sahipti. Ancak pandemi orayı çok kötü etkiledi.” ifadelerini kullandı.



YUNANİSTAN'DA SATIŞLAR DURDU!



Yunanistan'ın rakamlarına da değinen Fatih Ergüven, “Yunanistan'da 2014'ten itibaren 7.825 yabancı yatırımcı emlak satın aldı. 2020'nin ilk 8 ayında 368 yatırımcı vize için Yunanistan'a başvuru yapmış. Bu oldukça düşük bir rakam oldu. Bir önceki yılın sadece yüzde 10'una karşılık geliyor.” şeklinde konuştu.



KANADA VE PORTEKİZ'E YABANCI İLGİSİ!



Yabancıların ilgi gösterdiği ülkelere Portekiz ve Kanada örneği veren Fatih Ergüven, “2020 yılının ilk 3 ayında Partekiz 49 ülkeden yatırımcılara 238,8 milyon euroluk gayrimenkul satışı yapmış. Bu yatırımcıların yüzde 33'ü Çinli, yüzde 13'ü Fransız, yüzde 7'si Brezilyalı ve yüzde 6'sı da Kuzey Amerikalı olarak açıklandı. Bir diğer ilgi gören Kanada da yabancıya gayrimenkul satışında dikkat çeken ülkelerden birisi oldu. Pandemi dönemindeKanada'da yabancıya gayrimenkul satışı yüzde 28 arttı.” dedi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri