Yabancıya Konut Satışı Arttı, Türk Vatandaşı Olan Yabancı Yatırımcı Sayısı Rekor Kırdı!

Ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi konusunda uygulanan para tutarının düşürülmesi ve yükselen döviz kuru yabancıların Türkiye'den konut alma iştahını arttırdı.

Ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi konusunda uygulanan para tutarının düşürülmesi ve yükselen döviz kuru yabancıların Türkiye'den konut alma iştahını arttırdı. Türk vatandaşı olan yabancı yatırımcı sayısı rekor kırdı! Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile yükselen rakamlar haberimizde!

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik üzerinde yapılan değişiklikler sonrasında yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanarak arttı.



Yapılan yasal değişiklik sonrası farklı pek çok ülkeden gelen yabancı yatırımcılar Türk vatandaşı olmak için başvuruda bulundu, sayı 2 bini aştı!



2 Bin 611 Yabancı Yatırımcı Başvuruda Bulundu!



Açıklanan rakamlara göre yönetmelik değişikliğinin ardından Türk vatandaşı olmak için 2 bin 611 yabancı yatırımcı başvuruda bulundu.



Başvuruda bulunan kişilerin aileleri ile beraber Türk vatandaşlığı almaya hak kazanan kişi sayısı 9 bin 962 kişiye ulaştı.



En Çok Iraklılar Türk Vatandaşı Olmak İçin Başvurdu



Türk vatandaşı olmak için başvuruda bulunan yabancı yatırımcıların ülkelere göre ayrılması sonucunda en çok Türk vatandaşlığı başvurusu yapılan ülke Irak oldu.



19 Eylül 2018 tarihinde Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik değişikliği yapılırken bu tarihi takip eden bir yıllık süre içerisinde Türk vatandaşı olmak için başvuruda bulunan yabancı sayısı 3 bin 859 oldu.



Başvuruda bulunan yabancı yatırımcıların aile bireyleri ile beraber toplam başvuru sayısı 14 bin 876 seviyesine yükseldi.



250 Bin Dolara Ev Alana Vatandaşlık!



Hatırlanacağı üzere daha önce 1 milyon dolar olarak uygulanan konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi konusundaki yasal sınır yapılan kanun değişikliği ile 250 bin dolara çekilmişti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri