Yabancıya Konut Satışında Yeni Normale Geçiş İle Rekor Bekleniyor!

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan 17 günlük tam kapanma kararı ile beraber konut satışları da olumsuz etkilenmiş ve satışlar düşmüştü. Süreçte sektör 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibari ile açıklanacak olan normalleşme takvimi merakla beklenirken konut ve gayrimenkul sektörü pandemi sonrasında rekor beklentisi içine girdi.

Pandemi nedeni ile yaşanna ekonomik çalkantı en çok inşaat ve gayrimenkul sektörünü etkilemiş, konut satış rakamları dalgalanırken vatandaşın konut tercihlerinde de son derece keskin değişimler yaşanmıştı.

2020 senesinde koranavirüs salgınının patlak vermesinin ardından Mart ve Nisan ayında düşüş yaşamaya başlayan satış rakamları Mayıs ayında durma noktasına gelmiş, Haziran aynıda kamu bankaları tarafından verilen 1 sene ertelemeli 0,69 faizli konut kredisi desteği ile rekor kırmış, Temmuz ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşarak rekor üzerine rekor kırmıştı.

YABANCILARA KONUT SATIŞINDA YENİ REKOR BEKLENTİSİ OLUŞTU!

Süreçte konut satışlarında dalgalanma konut kredisi faiz oranlarında yükseliş yaşanması bile beraber artarken sektörün en büyük umudu yabancıya konut satışı olarak öne çıkmaya başladı. Pandemi sonrası konut satış rakamlarında sert bir yükseliş beklediklerini dile getiren Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı ve Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Akbal sanılanın aksine Arapların yatırım yapmak için Avrupalıların ise Türkiye'ye yerleşmek için ev satın aldıklarını söyledi.

Pandemi nedeni tüm donyada gayrimenkul sektörünün kan kaybı yaşadığını belirten Akbal süreçte yabancılara konut satış rakamlarında yükseliş beklediklerini söyledi. Türkiye'nin pandemi döneminde ayakta kalan sağlık sektörü ve şehir hastaneleri sayesinde yabancılardan tam not aldığı belirtilirken pek çok ülkede hizmetli sunulan sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulmasının da yabancıların ilgisini çektiği belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri