Yapı Denetimi İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 Milyon Konutu Denetledi!

Türkiye Elazığ depreminin şokunu atlatmaya çalışırken bir kere daha gözler Türkiye'de ki riski yapı stokuna çevrildi.

Türkiye Elazığ depreminin şokunu atlatmaya çalışırken bir kere daha gözler Türkiye'de ki riski yapı stokuna çevrildi. Özellikle de İstanbul başta olmak üzere deprem beklenen bölgelerde ki konut stoku gündeme geldi. Detaylar haberimizde...

Elazığ'da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin yol açtığı büyük yıkım gözleri bir kere daha konut stokuna çevirdi.



Hayati öneme sahip olmasına rağmen ne yazık ki halen Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci istenilen hızla ilerlemezken yapı denetimin önemi bir kere daha çıktı.



6 MİLYON KONUT DENETLENDİ!



Sabah Gazetesi yazarı Seda Tabak bugünkü yazısında denetlenen bina sayılarını değerlendirdi. 1999 depreminden sonra inşası gerçekleştiren tüm binalar istisnasız olarak denetimden geçiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen denetimlerle 758 bin binanın denetimden geçtiği açıklandı.



387 bin binanın denetim süreçleri devam ederken 6 milyon bağımsız bölümü kapsayan denetimle bugüne kadar yaklaşık 23 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturması sağlandı.



BİNALARDAN ALINAN BETON NUMENELERİ İNCELENİYOR!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaların güvenliğinden emin olmak adına binalardan aldığı beton numunelerini de denetliyor. Bu amaç doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan yeni Elektronik Beton İzleme Sistemi ile bu aya kadar 58 bin 784 inşaattan 3 milyon 748 bin 66 adet taze beton numunesi değerlendirildi.



YAPI DENETİMİ İLE RİSKLİ BİNALAR TESPİT EDİLEBİLİR, CANLAR KURTARILABİLİR!



Konu hakkında değerlendirme yapan Tabak "Elâzığ depremi, inşaatların kalitesini de yeniden gündeme getirdi. Yanlış uygulamaların ve olumsuzlukların ancak yapı denetimi ile ortadan kalkabileceğini belirten yetkililer, etkili ve kaliteli bir yapı denetiminin proje aşaması ile başlayıp yapının tamamlanmasına kadar devam eden planlı bir sürecin uygulanması ile mümkün olacağını" dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri