Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Hakkında ki Yönetmelikte Değişiklik

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı. Önceki düzenlemede yer alan hükümlere geçici maddelerin eklendiği yeni yönetmelikte yapılan değişiklikler haberimizde.

3 Ekim Cumartesi günü yayımlanan Resmi Gazete'de yapı müteaahhitlerinin sınıflandırılması kapsamında yer alan hükümlerde değişiklikler yapıldı.



Eski düzenlemede yer alan maddelere yeni düzenlemeler içeren yeni yönetmelikte yer alan tüm düzenlemeler ve uygulamaya giren yeni maddelerin tamamı şu şekilde;



YAPI MÜTEAAHHİTLERİN SINIFLANDIRILMASI HAKKINDA KARAR



31263 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında yapılan ilk değişiklik 1. Madde kapsamında oldu.



Yeni yönetmelikte yer alan ilk madde aşağıda yer aldığı şekilde değiştirildi.



"MADDE 1 – 2/3/2019 tarihli ve 30702 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “yapım işlerini” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa tabi olup ortaklarından en az birinin kamu kurum ve kuruluşu niteliğinde tüzel kişi olduğu ve ortaklık sermayesine en az %20 oranında iştirak ettiği kuruluşların yaptırdıkları yapım işlerini” ibaresi eklenmiştir."



Aynı yönetmelikte yer alan çok sayıda maddede de yapılan değişkliklerin yer aldığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edilen yönetmeliğin tam metni ise aşağıda yer aldığı şekilde şekillendi.













Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri