Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte değişiklik kararı!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete ile yayımlandı. Yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında önemli düzenlemelere gidildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı beklenen Yapı Müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğini değiştirdi. 29 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. 

Yeni müteahhitlik yönetmeliği ile önemli düzenlemeleri gidildi. Söz konusu düzenleme müteahhitler tarafından uzun süredir bekleniyordu. Yayımlanan yönetmelik ile bir önceki yönetmeliğe önemli eklemeler yapılırken bazı maddelerde değişti. İşte yeni yönetmelik ve yapılan değişikliler...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından:

YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 2/3/2019 tarihli ve 30702 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “ve tek bir yapıya” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(12) 13/10/2021 tarihli ve 31627 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmeliğe göre yıkım ruhsatı düzenlenip yıkım planı aranmayan yıkım işlerinde müteahhit aranmaz.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(11) Bu Yönetmelik kapsamında yapılacak başvurular; gerekli altyapı oluşturulduğunda, aşağıda belirtilen esaslar dahilinde elektronik ortamda alınabilir:

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması kapsamında yeni rakamlar belirlenirken söz konusu düzenleme uzun süredir müteahhitler tarafından bekleniyordu. Yapılan yeni düzenleme bugün itibari ile yürürlüğe girdi. Yönetmeliği yürütme ve denetim görevi ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ait olacak. 

Emlak Haberleri Haberleri