Yapı Ruhsatı Olmadan Konut Satışına Bir Tepki Daha! 10 Bin Konut Satışında 8 Bin Mağdur Çıkacak!

Yeni bir konut satın almak isteyen vatandaşlara İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu kritik uyarılarda bulundu.

Yeni bir konut satın almak isteyen vatandaşlara İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu kritik uyarılarda bulundu. Türkiye'de son dönemlerde yapı ruhsatı almadan yapılan ön ödemeli konut satışlarını eleştiren Tahir Tellioğlu, Türkiye'de çok sayıda vatandaşın mağdur olacağını söyledi.

Türkiye'de son dönemlerde özellikle Ankara'da yaygınlaşmaya başlayan yapı ruhsatı almadan ön ödemeli konut satışı yapılmasına tepkiler dinmiyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yapılan uygulamaya tepki göstererek vatandaşlara uyarılarda bulundu.



SATILAN DAİRELER KAÇ SENE SONRA TESLİM EDİLECEK



Ankara'da yaygınlaşmaya başlayan yapı ruhsatı alınmadan ön ödemeli konut satışlarına ilk tepkiyi Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel göstermişti. Ardından ise İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu tavrını net şekilde ortaya koyarak, “Bu binaları kim, ne zaman yapıp tamamlayacak. Satılan daireleri kaç sene sonra teslim edecekler. Bunları belli değilken satış yapıyorlar. Bunlar vatandaşımızın umutlarını çalmaktan başka bir şey değil.” dedi.



SÖZLEŞME YOK, PROJE YOK AMA SATIŞ VAR!



Vatandaşlarımız bu şekilde ev satın almaktan uzak durmalıdır diyen Tahir Tellioğlu, “Bu sistemde konut satan alan kişilerin mağdur olmama ihtimalleri neredeyse yok. Kesinlikle bu tür alışverişe girmemeliler. Bu satışta size bir hisse satılıyor. Kim yapacak inşaatı diye sorduğunuzda bekleyen müteahhit var diyorlar. Sözleşme yok, proje yok.” ifadelerini kullandı.



ÇOK SAYIDA VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK



Vatandaş konut satın alıyor ama nasıl bir konut satın aldığını bilmiyor diyen Tahir Tellioğlu, “Vatandaşımız parası veriyor ama kaç metrekarelik bir konut satın aldığını bilmiyor. İnşaat ruhsatı yok ki metrekaresi olsun. Bu şekildeAnkara'da 10 bine yakın konut satıldı. Bunların 7-8 bini kesinlikle mağdur olacaklar. Belki de hiçbir zaman konutları alamayacaklar.Piyasanın üçte bir fiyatına konut satılmaz. Bunlar onu yapıyor. Bir dairenin maliyetinin 300-400 bin lira olduğu yerde 250 bin liraya daire satılır mı?” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri