Yapı Tasarruf Sandığı İle İlk Kez Ev Alacaklara Faizsiz Konut Kredisi ve Devletten 57 Bin TL Hibe Para Desteği Teşvik Yardımı!

Dar gelirli aileler ile asgari ücretli çalışanlar için yeni bir konut edindirme sistemi üzerinde çalışmalar başladı.

Dar gelirli aileler ile asgari ücretli çalışanlar için yeni bir konut edindirme sistemi üzerinde çalışmalar başladı. İlk kez ev sahibi olacaklara devletten hibe para ödemesi yanı sıra bankalardan faizsiz konut kredisi desteği verilmesi de gündemde. İlk defa ev alacaklara devlet desteği 2020 yılında 57 bin liraya yükselirken kurulacak olan Yapı Tasarruf Sandığı sistemi ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları üzerinden faizsiz konut kredisi desteği ya da düşük faizli kredi yardımı yapılması formülü üzerinde çalışmalar başladı. Dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olana kadar çalışmalar devam edecek. Peki, yapı tasarruf sandığı sistemi nedir?

Dar gelirli ailelerin ev sahibi olma umudu artan konut fiyatları ile zora girerken devlet yeni bir konut edindirme sistemi üzerinde çalışmalarını hızlandırdı.



YAPI TASARRUF SANDIĞI SİSTEMİ NEDİR?



Türkiye'de şu anda çok sayıda kamu ve özel bankada uygulanan konut hesabının bir benzeri olan yapı tasarruf sandığı bu hesaplarınm yeni nesil uyarlaması olarak kabul edilmekte olup ev sahibi olmak için para biriktirmeyi tercih eden kişilerin ödüllendirildiği bir birikim hesabıdır.



Sistemde konut hesabında olduğu gibi belirli bir süre para biriktiren kişilere hem devlet desteği ödenmesini hem de konut hesabından farklı olarak normal konut kredisi faiz oranından daha düşük oranlar ile konut kredisi desteği verilmesini içermektedir. Hatta faizsiz konut kredisi desteği sağlanması da yeni sistemde üzerinde çalışılan formüller arasında bulunuyor.





EV SAHİBİ OLMAK İÇİN PARA BİRİKTİREN KİŞİLERE İLK DEFA EV ALACAKLARA FAİZSİZ KONUT KREDİSİ VE DEVLET DESTEĞİ 2020 İLE HİBE PARA ÖDEMESİ!



Düzenlenen yeni sistem ile vatandaşın ilk kez ev alacak olması şartı ile biriktirmiş olduğu paraya ek olarak devlet desteği olarak hibe para ödemesi yapılacak.



Bu rakam şu anda devlet tarafından 2020 yılı için:



En az 36 ay ila 47 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 24 Bin 742 Lira



48-59 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 26 Bin 645,20 Lira



60 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 28 Bin 548 Lira lira olarak ödenecek.



Bu rakamlara göre çiftler ev almaları durumunda ayrı ayrı hesap açmaları durumunda 57 bin lira olarak ödeniyor.



Geliştirilecek olan Yapı Tasarrufu Sandığı sistemi ile bu tutarların yükseltilmesi amaçlanırken para biriktiren kişilere bankaları üzerinden ilk defa ev alacak olmaları şartı ile faizsiz konut kredisi ya da piyasa koşullarına göre çok daha düşük bir oranla konut kredisi verilmesi planı üzerinde de çalışılıyor.



Bu sayede vatandaşın tasarruf ederek ev sahibi olmasının önü açılırken para biriktiren kişilere hem hibe para hem de faizsiz ya da düşük faizli konut kredisi desteği verilmesi amaçlanıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri