Yasa Teklifi Mecliste! Kanun Onaylanırsa Emeklilere Aylık 581 TL Kira Yardımı Yapılacak

Korana virüs salgın döneminde yaşanan ekonomik dalgalanma emeklileri de vurdu. Zaten kıt kanaat geçinen milyonlarca emekli pandemi döneminde evlerinden zorunlu karantina kararları nedeni ile çıkamazken ek iş yapan emekliler de büyük gelir kaybına uğradı. Meclise geçim zorluğu yaşayan emekliler için yeni bir kanun teklifi verildi. Verilen kanun teklifi kapsamında emeklilere her ay düzenli kira yardımı yapılması istendi. Yasa ile malullük, yaşlılık veya emekli aylığı alanlara ödenecek kira yardımı

Korana virüs salgın döneminde yaşanan ekonomik dalgalanma emeklileri de vurdu. Zaten kıt kanaat geçinen milyonlarca emekli pandemi döneminde evlerinden zorunlu karantina kararları nedeni ile çıkamazken ek iş yapan emekliler de büyük gelir kaybına uğradı. Meclise geçim zorluğu yaşayan emekliler için yeni bir kanun teklifi verildi. Verilen kanun teklifi kapsamında emeklilere her ay düzenli kira yardımı yapılması istendi. Yasa ile malullük, yaşlılık veya emekli aylığı alanlara ödenecek kira yardımı detayları haberimizde...

Çin'in Wuhan eyaletinden tüm dünyaya yayılan Korana Virüs salgını ekonomik olarak ta büyük kayıplar yaşanmasına neden olmuştu.



Süreçten olumsuz etkilenenlerin başında emekliler yer almıştı. Virüsün en çok can kaybına neden olduğu emekli yaş grubu için zorunlu karantina kararı çıkarken bu da ek iş yaparak gelir elde eden emeklilerin büyük maddi kayıp yaşamasına neden olmuştu.



KANUN TEKLİFİ ONAYLANIRSA EMEKLİLERE HER AY 581 TL KİRA DESTEĞİ VERİLECEK!



Konu hakkında İYİ Parti Konya Millet­vekili Fahrettin Yokuş tarafından meclise yeni bir yasa teklifi verildi.



Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında malullük, yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlar ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca sigortalı sayılanlardan, aynı hane içinde yaşayanlardan eş ve çocuk dâhil üzerlerinde kayıtlı gayrimenkulü olmayanlara, aylık net asgari ücretin dörtte biri kadar kira yardımı yapılması öngörülmektedir.





3 Temmuz 2020 tarihinde meclise verilen kanun teklifi halen komisyonda görüşülmeyi beklerken milyonlarca emekliye de umut kaynağı oldu. Söz konusu yasa teklifi onaylanırsa malullük, yaşlılık ve emeklilik aylığı alanlara her ay devlet tarafından asgari ücret rakamının dörtte biri oranında düzenli kira yardımı ödemesi yapılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri