Yaz Geldi, Tadilatlar Başladı! Apartmanda Tadilat Gürültüsü Nereye Şikayet Edilebilir?

Havaların ısınmaya başlaması ile beraber ertelenen tadilatlar yeniden başlarken apartmanlarda da tadilat gürültüsü şikayetleri artmaya başladı. Peki, apartmanda tadilat yönetmeliği var mı, apartman tadilat saatleri var mı, izinsiz tadilat şikayet işlemi nereye yapılır?

Son dönemde apartmanlarda tadilat işlemleri artarken buna bağlı olarak tadilat şikayetleri de arttı. Özellikle de apartman tadilat saatleri dışında yapılan tamiratlar gürültü şikayetlerine neden olurken yine bazı komşular arasında izinsiz tadilat işlemleri de dava konusu olabiliyor.

Bazı basit tadilatlar için izin alınmasına gerek olmazken bazı büyük tadilatlar için ise mutlaka tamire başlamadan önce izin alınması zorunludur. Aksi halde olası bir şikayet halinde hem para cezası yazılmakta hem de tadilat işlemi durdurularak iptal edilmektedir.

APARTMAN TADİLAT SAATLERİ KAÇ?

Apartmanlar farklı kişilerin aynı yerde yaşadıkları çok katlı yaşam merkezleridir. Bu nedenle gerekli huzurun ve düzenin sağlanabilmesi adına mutlaka belirli bir düzenin sağlanması gerekir. Bu düzeni sağlamak adına da kurallar uygulanır. Bu kapsamda tadilat saatleri belirlenmiştir.

Buna göre hafta içerisinde apartmanda tadilat saatleri 08:30 ile 17:00 olarak uygulanmaktadır. Yani en erken 8:30'da başlayan tadilatlar en geç 17:00'de sona erdirilmelidir. Hafta sonu tadilat saatleri ise 11:00 - 17:00 olarak uygulanmaktadır.

APARTMANDA TADİLAT GÜRÜLTÜSÜ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Konu hakkında köşesinde gelen bir soruyu yanıtlayan Takvim Gazetesi yazarı Feride İmal "Tadilat gerçekleştirilirken doğal bir gürültü çıkması, beklenen ve bir yere kadar da anlayış gösterilen bir durumdur. Uygun saatlerde yapılan ve site yönetimi / komşulara haber verilen tadilatlar sorunsuz halledilir. Fakat durumun rahatsız edici bir boyuta gelmesi üzerine hakim başvuruları ile hakkınızda şikayet talebi açılabilir" diyerek gürültünün rahatsız edici boyuta ulaşması durumunda şikayet hakkı bulunduğunu söyledi.

Bunun için Çevre ve Şehircliik Bakanlığı'nın Alo 181 hattı da kullanılabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri