Yazlık Ev Almak İstiyorum Diyenlere Dikkat Edilmesi Gerekenler Listesi

Pandemi döneminde insanların tatil tercihleri zorunlu olarak değişirken yazlık evlere olan taleplerde de rekor artış yaşandı. Yazlık bölgelerde bulunan evlerin fiyatlarında rekor artışlar yaşanırken yazlık ev almak isteyen kişilere de kritik uyarılar geldi.

Yazlık ev sahibi olmak isteyen kişiler pandemi nedeni ile bu sene daha istekli davranırken yazlık bölgelerde yer alan konutların fiyatlarında da rekor artışlar yaşandı. Pandemi nedeni ile getirilen evden çalışma ve uzaktan eğitim sistemleri ile yazlık evlere olan ilgi daha da artarken eğitim ve iş nedeni ile yazlık alma fikrini ertelemek zorunda kalanlarda alıma yöneldi. Peki, yazlık ev alırken nelere dikkat edilmesi gerekir, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

YAZLIK EV ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Yazlık ev alırken en çok dikkat etmeniz gereken nokta evin bulunduğu konumdur. Genelde yazlık evler emlak yatırımı olarak düşünülür ve bu nedenle konutun amortisman süresi mutlaka hesaplanmalıdır. Amortisman süresi satın aldığınız evi kiraya vermeniz durumunda evin kendi parasını ödeyeceği süre olup yatırım değeri hakkında da bilgi vermektedir.

Konutun bulunduğu bölge ve arazinin yapısı da sağlamlığı açısından önemlidir. Yazlık bölgeler yüksek nem ve rutubete sahip olduğu için yapılar daha hızlı eskimekte olup yine denize yakın alanların bataklık olma riski de yüksektir. Yazlık evin toplu ulaşım araçlarına ve merkeze olan uzaklığı da en az denize olan uzaklığı kadar büyük bir önem taşımaktadır.

Bunlara ek olarak yazlık konutun bulunduğu bölgedeki içme suyu ve alt yapı sistemi de tatiliniz için büyük önem taşımaktadır. Sık sık kanalizasyonun taştığı ve suların kesildiği pek çok yazlık bölge bulunmakta olup kısa süreli de olsa bu tip sorunlar tatilinizi cehenneme çevirebilir.

Yani, satın alacağınız yazlığın lokasyonu, toplu ulaşıma ve plajlara olan yakınlığı, konutun sağlamlığı, evin altlyapısı , inşaatında kullanılan malzemeler, yalıtımı, evin yaşı, elektrik ve su tesisatı ile alt yapı kalitesi kararınızı vermeden önce mutlaka sorgulamanız gereken bilgiler araısında yer almaktadır.

Emlak Haberleri Haberleri