Yazlık Kiralamak İsteyenler İçin Sertifika Dönemi Başladı!

Otellerde başlatılan sertifika döneminin ardından yazlık kiralamak isteyenler içinde sertifika dönemi başladı. Bu süreçte yapılacak kiralamalarda daha hijyenik ve güvenli bir ortamın hazırlanması bekleniyor.

Otellerde başlatılan sertifika döneminin ardından yazlık kiralamak isteyenler içinde sertifika dönemi başladı. Bu süreçte yapılacak kiralamalarda daha hijyenik ve güvenli bir ortamın hazırlanması bekleniyor.

Koronavirüs salgını sonrasında hayatın normalleşmesi sonucunda yaşam şartlarında önemli değişikliklerin yaşandığı görüldü. Özellikle turizm sektörünün yeniden açılmasının ardından otellerin temizlik, hijyen ve çeşitli kurallara uyup uymadığını anlamak için sertifika döneminin başlatılmasına karar verilmişti. Bu zorunlu bir durum olmamakla birlikte tatilcilerin seçim yaparken daha hızlı karar vermelerine yardımcı olacak bir süreç olarak açıklandı.



Sertifikalı Yazlık Dönemi Resmen Başladı



Otellerin ardından aynı uygulamanın yazlık kiralık evler için de geçerli hale getirildiği duyuruldu. Son zamanlarda pek çok kişinin otelden çok yazlık evleri tercih etmelerinin ardından bazı yazlık kiralık evlerde sertifika dönemi başlamış oldu. Ege Denizinin kuzey doğu bölgesinde yer alan Sars Körfezi’nde bulunan Erikli ve Yayla sahillerinde aktif olarak hizmet veren kiralık yazlık evlerde sertifika modeli hayata geçirildi.



Bu sistemin yakın zamanda pek çok yazlık ev için uygulanması bekleniyor. Sistemin özünde emlakçıların evlerin uygunluk durumunu kontrol etmeleri ve ardından tatilciler için kiraya vermeleri bulunuyor. Belediye ekipleri tarafından incelemeye alınan konutların sertifikalı sisteme uygun olup olmadığı da inceleniyor.



Evlerde Hangi Özellikler Aranıyor?



Kiralanan evlerde yapılacak incelemeler ve değerlendirmelere göre eşyaların temiz olması ve pastan uzak olması bekleniyor. Sadece yatak sayısı kadar kişi alınacak. Mutfak eşyalarının hijyenik ve eksiksiz olması bekleniyor. Kiralanmadan önce evin temizlenmesi için 4 saatlik bir süre ayrılacak. Evde bulunan havlu gibi kişisel eşyaların tek kullanımlık ambalajlı şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Bu kurallara uymayan evlere sertifika verilmeyeceği belirtildi.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri