Yeni Düşük Faizli Konut Kredisi Kampanyasından Yararlanarak Ev Almak İsteyenlere Fırsatçılık Uyarısı Yapıldı!

Kamu bankaları tarafından tarihin en düşük faizli kredi kampanyasının açıklanması konut alacak vatandaşları da harekete geçirdi.

Kamu bankaları tarafından tarihin en düşük faizli kredi kampanyasının açıklanması konut alacak vatandaşları da harekete geçirdi. Bu süreçte fiyatların yüzde 30 oranında zamlandığını gören vatandaşlar büyük panik yaşarken konu hakkında önemli değerlendirmeler yapıldı.

Kamu bankaları tarafından tarihin en uygun koşullara sahip olan kredi konut kampanyasının ardından pek çok vatandaşın yüzü güldü. Konut sahibi olmanın giderek zorlaştığı bu süreç içerisinde konut almak için araştırmalara başlayan vatandaşların büyük bir şokla karşılaştıkları belirlendi.



Başvuruların başlamasının ardından sıfır konut almak isteyenlere yüzde 0.64 oranında faiz oranı sunulurken, ikinci el konut almak isteyenler için ise yüzde 0.74 oranında konut kredisinin sunulmasına karar verildi. Bu durumda 12 ay ödemesiz 15 yıl vade seçenekleri ile birlikte pek çok vatandaş büyük heyecana kapıldılar.



Evlere Yüzde 30 Zam Yapıldı!



Yapılan değerlendirmeler sonrasında konut araştırmasına giden vatandaşlar büyük hayal kırıklığı yaşadılar. Durumdan faydalanmak isteyen konut sahiplerinin evlere yüzde 30 oranında zam yaptıkları ortaya çıktı. Salgın döneminde yapılan bu fırsatçılık vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.



Fırsatçıların Şikayet Edilmesi Gerekiyor



Başdenetçi olan Malkoç ise bu süreç içerisinde gelen şikayetlerin yoğunluğunun çok fazla olduğunu ifade etti. Ancak kurum olarak asıl görevlerinin idarenin işleyişi konusunda bir denetleme yapıldığının belirtildi. Bu süreçte gerçek ve tüzel kişiler arasında meydana gelen alışverişin denetlenmesinin pek mümkün olmadığı ifade edildi.



Fırsatçıların temizlenmesi için vatandaşlara büyük görevler düştüğü belirlendi. Bu süreçte doğrudan şikayet mekanizmasının kullanılması gerektiği ve bu konuda sorumlu vatandaşların işin peşini bırakmamaları gerektiği ifade edildi. Fiyat artışının durdurulması ve yeniden eski düzene getirilmesi için ise gerekli çalışmaların ve mücadelenin yapıldığının altı bir kez daha çizilmiş oldu.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri