Yeni Ev Satın Alanlar, Evini Taşıyacaklar Dikkat! Su ve Elektrik Aboneliği Taşıma İşlemlerini E Devlet Üzerinden Yapabilirsiniz!

Taşınma sonrası en çok uğraşılan işlemlerin başında da su, elektrik, doğalgaz ve telefon gibi abonelik işlemleri yer alıyor.

Taşınma sonrası en çok uğraşılan işlemlerin başında da su, elektrik, doğalgaz ve telefon gibi abonelik işlemleri yer alıyor. Artık bu işlemlerin tümü e-Devlet üzerinden yapılabiliyor!

Yeni bir eve taşınmak ve yeni bir başlangıç yapmak isteyen kişilerin en çok uğraştıkları konuların başında yer alıyor.



E Devlet Abonelik İşlemleri Nasıl Yapılacak?



Hatırlanacağı üzere 13 Nisan 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bir duyuru yaparak abonelik işlemlerinin e devlet üzerinden yapılabileceğini duyurmuştu.



Bakan Turhan yapmış olduğu açıklamasında "Vatandaşlarımıza artık bayilere gitmeden internete ulaşabilecekleri her noktadan ve her saatte mobil abonelik sözleşmesi yapma fırsatı sunuldu. Böylece sözleşme kurulma süreçlerinde kağıt israfının önlenmesi, güvenliğin arttırılması, bürokrasinin azaltılarak abonelik işlemlerinin daha hızlı yapılmasına imkan sağlanacak" diyerek yeni hizmetin detaylarını paylaşmıştı.



Taşındıktan Sonra İnternet, Elektrik, Su, Doğalgaz ve Telefon Aboneliği E Devlet Üzerinden Yapılabilecek!



Sunulan yeni hizmet kapsamında özellikle de yeni eve taşındıktan sonra vatandaşın en çok uğraşması gereken konuların başında yer alan abonelik işlemleri de büyü oranda kolaylaşmış oldu.



Bundan sonra vatandaşlar diledikleri anda internet üzerinden cepten, tabletten ya da bilgisayardan e devlet sistemine giriş yaparak mobil abonelik sözleşmesi imzalayacak ve abonelik taşıma işlemlerini bayilere gitmeden büyük bir kolaylık ile yapacaklar.



Elektrik Aboneliği Taşıma ve Su Aboneliği Taşıma İşlemleri Yapılacak



Özellikle de en çok yapılan işlemler arasında yer alan elektrik aboneliği ve su aboneliği taşıma işlemleri de e devlet üzerinden yapılabilecek.



Taşınma öncesi ya da taşınmadan önce yeni adresinize ikametgahınızı almanızın ya da tapuyu teslim alarak, kira sözleşmesi imzaladıktan sonra e devlet şifresi ile sisteme giriş yapıp ardından işlem yapacağınız kurumun adını arama bölümüne yazıp ara tuşuna basın.



Örneğin Enerjisa Ankara yazın ve ara tuşuna basın





Daha fazla sonuç yazan bölüme tıkladıktan sonra gelen yeni ekranda bireysel abonelik başvurusu yazan bölüme tıklayarak gelen yeni ekranda sizden istenen bilgileri girin ve tüm formu onaylayın.





Onay verdikten sonra başvuru işleminiz tamamlanmış olacaktır...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri