Yeni Kapı Açıklarında 2 Gemi Çarpıştı, Kanal İstanbul Neden Önemli Bir Kere Daha Ortaya Çıktı

Yenikapı açıklarında iki gemi çarpıştı. Yaşanan gemi kazası sonrası bir kez daha Kanal İstanbul projesinin önemi ortaya çıkmış oldu.

Yenikapı açıklarında iki gemi çarpıştı. Yaşanan gemi kazası sonrası bir kez daha Kanal İstanbul projesinin önemi ortaya çıkmış oldu.

İstanbul Boğazı gemi trafiği her geçen gün daha da yoğunlaşırken yaşanan bu yoğunluk Kanal İstanbul projesinin önemini bir kere daha gösteriyor.



Kanal İstanbul ihalesi için henüz net bir tarih açıklanmazken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yapmış olduğu açıklamasında Kanal İstanbul projesinde bir ertelenmenin söz konusu olmadığını dile getirmişti.



Boğaz'da Gemi Kazaları Artıyor



İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı her geçen gün artarkan gemi trafiğinde yaşanan bu artış gemi kazalarının oranlarının da artmasına neden oluyor



Bugün yaşanan kazada Ahırkapı açıklarında, 130 metre uzunluğundaki TK Roterdam ve 165 metre uzunluğundaki Bosphorus King isimli gemiler henüz belirlenemeyen bir nedenle geçiş esnasında aşırı derecede yakınlaşarak birbirlerine sürttü.



Kaza sonrası her iki gemide de ufak çaplı maddi hasar meydana gelirken kıyı emniyeti birimleri hemen olay yerine sevk edildi. Ekipler çalışmalarına başlarken gerekli kaza tutanakları tutulurken gemi görevlilerinin ifadeleri alındı.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri