Yeni Konut Kampanyası İle 1 Haftada Bin 500 İndirimli Konut Satıldı!

Yeni konut kampanyası emlak sektörüne hareketlilik getirdi. Elinde nakit birikimi bulunan ya da elindeki dövizini bozduran kişiler indirimli konut projeleri ile sunulan fırsatı kaçırmadı.

Yeni konut kampanyası emlak sektörüne hareketlilik getirdi. Elinde nakit birikimi bulunan ya da elindeki dövizini bozduran kişiler indirimli konut projeleri ile sunulan fırsatı kaçırmadı.

Kampanyanın açılışını yapan ve 38 projesi ile kampanyaya destek veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli satış rakamları hakkında açıklama yaptı.



Gedikli kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söylerken ilk 1 haftalık dönemde kampanyaya katılan inşaat firmalarının 1.500 adet ev sattıklarını duyurdu.



Emlak Konut Kampanya İle 3 Milyarlık Satış Hedefliyor!



Hakan Gedikli yapmış olduğu açıklamasında 1 haftada internet sitemizi 1.5 milyon kişi ziyaret etti. 30 bin kişi çağrı merkezlerinden bilgi aldı, randevu talep etti. Satış ofisine gelen sayısı 5 bini aştı. Sadece Emlak Konut projelerinden 500 ev için kaparo aldık” dedi.



Şu anda tatilde olan kişilerin tatilden döndükten sonra kampanya için araştırmada bulunacaklarını söyleyen Gedikli “Çok yoğun ilgi ve talep var. Bu yüzden projeye dahil olan konutları 5 bine çıkarabiliriz. Kampanya sonunda Emlak Konut adına 3 milyar liralık ciro bekliyoruz” diyerek oldukça iddialı bir açıklama da bulundu.



Yeni Konut Kampanyası İle Sunulan Fırsatlar Neler?



Yeni konut kampanyası kapsamında projeye katılan firmalar tarafından üretilen konut projeleri çeşitli fırsatlarla satışa sunuluyor.



Anlaşmalı projelerden satın almak isteyen kişilere yüzde 10 indirim yapılırken kalan tutar için 12. ayda % 15 ara ödeme, 24. ayda da yine yüzde 15'lik bir ara ödeme yapılıyor. Kalan tutar için ise yine büyük bir fırsat sunuluyor ve banka kredisiz taksitle konut satışı yapılıyor.



İnşaat firmaları kendi bünyelerinde müşterilerine bankasız konut satışı yaparken konut satışı için 120 ay vade yüzde 0,98 vade farkı uygulanıyor. Bu sayede yüksek konut kredisi faiz oranları nedeni ile ev sahibi olamayan kişilerin beklemede kalmak yerine alım için harekete geçmelerini sağlamak amaçlanıyor. Şimdiye kadar açıklanan satış rakamları da bunun başarıldığını gösteriyor.



Alt Gelir ve Orta Gelir Grubu Vatandaşlarda Kampanyadan Yararlanmak İstiyor!



Emlak Konut başkanlığında başlatılan kampanya ne yazık ki tüm Türkiye geneline yayılamaması ve orta gelire hitap eden konut sayısının son derece az olması nedeni ile alt gelir grubu ve orta gelir grubu vatandaşlarda hayal kırıklığı yarattı.



Projenin tüm sıfır konutları kapsaması, Türkiye geneline yayılması ve ikinci ile sıfır konut kredisi ayrımı yapılmadan kamu bankaları üzerinden 0,98 faiz oranı ile kredi verilmesi vatandaşların ortak talepleri olarak öne çıktı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri