Yeni Koronavirüs Destek Paketi Resmi Gazete'de Yayımlandı: 3 Bin TL Pandemi Desteği, 2 Bin 250 TL Kira Yardımı Parası

Ticaret Bakanlığı beklenen Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliği yayımladı.

Ticaret Bakanlığı beklenen Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliği yayımladı. Pandemi nedeni ile verilecek olan yeni destekler için başvuru şartları, tarihi ve merak edilen detaylar haberimizde!

Emlak365.com / Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından duyurulan yeni destekler arasında yer alan kira yardımı ve pandemi desteği hakkında merak edilen detaylar açıklandı.

24 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ kapsamında Ticaret Bakanlığı merak edilen detayları yayımladı.

KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE VERİLECEK HİBE DESTEĞİ PROGRAMI VE UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ

ESNAFA KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında kira yardımı başvurusu ve esnafa 1000 TL destek başvurusu için merak edilen detaylarda belirlenmiş oldu.

Tebliğ ile beraber Ticaret Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe destek programına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Yönetmelik kapsamında 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında ödenmek üzere esnafa toplamda 3 bin TL destek ödemesi, 2 bin 250 TL de kira yardımı parası ödemesi yapılacak.

Hem esnafa kira yardımı başvurusu hem de esnafa 1000 TL destek başvurusu internetten e devlet üzerinden yapılacak.

ESNAFA 1000 TL DESTEK BAŞVURUSU VE KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakanlık tarafından yayımlanan yönetmelik kapsamında başvuru şartları da belirlenmiş oldu. Yayımlanan yönetmelik kapsamında; 14/12/2020 tarihinden önce (bu tarih dâhil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, Bakanlık tarafından belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler ile yine bu tarih itibarıyla esnaf ve sanatkârlar siciline kayıtlı vergiden muaf esnafların yararlanabileceği duyuruldu.

Hibe desteğinden faydalanılan dönemlerde vergi mükellefiyeti faal olarak devam edilmesi şartı da yönetmelikte yer aldı. Faal olarak çalışmayan esnafın yapmış olduğu başvurular kabul edilmeyecek ve destek ödemesi yapılmayacak.

Emlak Haberleri Haberleri