Yeni Normalleşme Döneminde İkinci Bir İmar Barışı Uygulaması Olacak Mı?

Normalleşme dönemin ikinci sürecin başlamasının ardından vatandaşlar imar barışı konusunda yeni bir adım atılıp atılmayacağını merak ediyorlar.

Normalleşme dönemin ikinci sürecin başlamasının ardından vatandaşlar imar barışı konusunda yeni bir adım atılıp atılmayacağını merak ediyorlar. Yapılan son açıklamalar ile konuyu haberimizde ele alıyoruz.

İmar barışına dair yeni bir düzenleme olup olmayacağı son dönemlerde araştırılan konu başlıkları arasında bulunuyor.



Özellikle hükümetin emlak ve kentsel dönüşüm faaliyetlerine yönelik çalışmalarına ayrı bir önem vermesi imar barışına ilişkin yeni bir düzenleme olup olmayacağını araştırılmasına neden oluyor. Peki imar barışı uygulaması yeniden çıkacak mı?



İMAR BARIŞI UYGULAMASI YENİDEN ÇIKACAK MI?



İmar barışına ilişkin son açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.



Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 2 yılını değerlendiren konuşmasında imar barışı uygulamasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte devlet ile sorunu olan çok sayıda vatandaşın imar barışı ile bu sorunlarını tamamladığını duyurdu.



Bunun dışında daha önceki dönemlerde bir açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan gelmişti. Bakan Kurum konuşmasında imar barışına dair yeni bir çalışmanın olmadığını ve yeni bir düzenleme çıkmayacağını ifade etmişti.



Yapılan bu son açıklamalar neticesinde imar barışı uygulamasına ilişkin kısa vadede bir adım atılması beklenmiyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri