Yeni Özelleştirme Kararları Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan yeni özelleştirme kararları 12 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan yeni özelleştirme kararları 12 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yeni kararlar kapsamında Muğla Bodrum ve Ankara Yenimahalle ilçe sınırları içerisinde yer alan taşınmazların özelleştirilmesine karar verildi.

12 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 11/01/2021 Tarihli ve 2021/ÖİB-K-20 ve 21 Sayılı Kararları kapsamında 2 taşınmazın daha özelleştirme kapsamına alınmasına karar verildi.



Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve daha önce açıklanan karar kapsamında özelleştirme kapsam ve programına dahil edilen 2 taşınmaz için yapılan ihale sonuçları Resmi Gazete ile yayımlandı ve ihaleyi kazanan kişi, kurumlar ilan edildi.



VERİLEN ÖZELLEŞTİRME KARARLARI ONAYLANDI, MALİYE HAZİNESİ ADINA KAYITLI TAŞINMAZLARIN YENİ SAHİPLERİ BELLİ OLDU!



Resmi Gazete'de yayımlanan iki yeni karar ile daha önce ihaleye çıkarılan Hazine Maliyesi adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme işlemleri gerçekleştirildi.



Muğla İli Bodrum İlçesi Gökçebel Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 1.856,78 metrekarelik taşınmaz için yapılan ihale için en yüksek teklif 6 milyon 200 bin liralık bedel ile Er Metal Madencilik LTD. ŞTİ. tarafından verildi. Yayımlanan özelleştirme kararı ile satış yöntemi ile özelleştirilecek olan taşınmazın bu fiyat teklifini veren Er Metal LTD. ŞTİ.'ne satışının yapılacağı, söz konusu şirketin ihale şartlarını zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirememesi durumunda ise satışın 6 milyon 150 bin liralık en yüksek ikinci teklifi veren Yakup Yılmaz'a gerçekleştirileceği ilan edildi.





Yayımlanan 2021 / ÖİB-K-21 sayılı karar numarası ile ise ikinci özelleştirme kararı Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara ili Yenimahalle ilçesi, İvedik Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 355 metrekarelik taşınmaz için alındı. Söz konusu taşınmaz için yapılan ihale sonucunda taşınmazın 468 bin liralık fiyat teklifi veren Mehmet Köseoğlu'na gerçekleştirileceği, Mehmet Köseoğlu'nun sözleşmeyi imzalamaması ya da şartları yerine getirememesi durumunda ise hazine taşınmaz için vermiş olduğu teminatın idare lehine kayıt edilerek ihalenin iptal edileceği ilan edildi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri