Yeni Rize Otogar Projesi ve İnecik Barajı Yapımı İçin Tekirdağ ve Rize'de Acele Kamulaştırma Kararı Çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları kapsamında 2 ilde acele kamulaştırma yapılmasına karar verildi.

Yürütülen projelerin daha da hızlanmasını sağlamak amacı ile yeni özelleştirme kararları alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 21 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan özelleştirme kararları ile Rize ve Tekirdağ'da özelleştirme yapılacağı ilan edildi.

Rize İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Şehrin Acil İhtiyacı Olan Terminal (Otogar) Yapımı Amacıyla Rize Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5471) ile Rize Belediyesi, Tekirdağ İçmesuyu Projesi Kapsamındaki İnecik 1-2 Barajlarının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5472) ile ise DSİ özelleştirme kararı verilmiş oldu.

Tekirdağ İçmesuyu Projesi Kapsamındaki İnecik 1-2 Barajlarının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5472)

Tekirdağ için büyük önem taşıyan içmesuyu projesi kapsamında hayata geçirilecek olan İnecik 1 ve İnecik 2 barajları yapımı amacı ile Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı bulunan İnecik, Yukarıkılıçlı, Oruçbeyli ve Karaçalı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların Devlet Su İşleri DSİ tarafından kamulaştırma işlemine tabi tutulacağı ilan edildi.

Rize İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Şehrin Acil İhtiyacı Olan Terminal (Otogar) Yapımı Amacıyla Rize Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5471)

Rizelilerin uzun zamandır bekledikleri ve yakından takip ettikleri Merkez ilçe sınırlarında bulunan bazı taşınmazların kamulaştırma kararı çıktı. Rize Belediyesi tarafından yürütülecek olan kamulaştırma çalışmaları için beklenen imzayı Cumhurbaşkanı Erdoğan attı.

İmza ile beraber Rize Merkez ilçesi Çiftekavak Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar şehrin acil ihtiyacı olan terminal (otogar) yapımı için kamulaştırma işlemine tabi tutulacak.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri