Yeni Torba Yasa Kanun Teklifi Meclise Geliyor: Peşin Para Hazine Arazisi Alana Yüzde 20 İndirim!

Hazine arazilerinin satışı büyük bir hızla devam ederken AK Parti tarafından hazırlanan yeni torba yasa kanun teklifi ile hazine arazisi alana yüzde 20 indirim yapılması gündemde!

AK Parti tarafından hazırlanan yeni torba kanun yasa teklifi ile Hazine arazileri ve taşınmazlarının satışı konusunda satışları hızlandıracak ve kolaylaştıracak düzenlemelere imza atılmaya hazırlanıyor. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında hazine arazilerinin hem satışı hem de kiralanması konusunda yeni düzenlemeler hayata geçirilecek.

Özellikle de teklif içerisinde yer alan yapı kayıt belgesi alınan taşınmazların satışıyla ilgili başvuru tarihinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması dikkat çekti. Yine hazine arazisi satın almak isteyen kişileri teşvik etmek amacı ile satış bedelinin tamamını ya da en az yarısını peşin ödeyen kişilere de peşin ödeme indirimi imkanı yapılacak.

HAZİNE ARAZİSİ ALIRKEN PEŞİN ÖDEME YAPANA YÜZDE 20 İNDİRİM YAPILACAK!

Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve 85 Milletvekilinin imzası ile Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu.

Verilen kanun teklifi kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların bulunduğu Hazine taşınmazlarının satışına ilişkin başvuru süresinin uzatılması, ödeme kolaylığı sağlanması ve kentsel dönüşüme pay aktarılması, 2/B taşınmazları ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin başvuru ve ödeme süresinin uzatılması en önemli maddeler arasında yer aldı. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda hazine arazisi alırken peşin ödeme yapana ya da en az yarısını peşin olarak ödeyen kişilere yüzde 20 indirim yapılacak.

Emlak Haberleri Haberleri