Yenigün İnşaat Rusya'da İki Enerji Dönüşüm Tesisinin İnşaatı İçin 230 Milyon Dolarlık Sözleşmeye İmza Attı

Türk inşaat şirketi Yenigün İnşaat tarafından Rusya'da atıkları enerjiye dönüştürecek iki tesisin inşaat işini üstlendi.

Türk inşaat şirketi Yenigün İnşaat tarafından Rusya'da atıkları enerjiye dönüştürecek iki tesisin inşaat işini üstlendi. 230 milyon dolarlık iki proje için resmi sözleşme imzalandı. Rusya'da 30 yıldır faaliyet gösteren Yenigün İnşaat tarafından bugüne kadar çok önemli projelere imza atıldı.

Türk inşaat şirketi Yenigün İnşaat tarafından Moskova'da Timonovo ve Hmetyevo bölgelerinde iki enerji dönüşüm tesisin inşaatı yapılacak. Şirket tarafından yapılan bilgilendirmeye göre toplamda 230 milyon dolarlık bedeli bulunan iki tesisin 27 ayda tamamlanacağı bildirildi.



YILDA 1,4 MİLYON TON ATIK YAKILARAK ENERJİYE DÖNÜŞECEK



Yenigün İnşaat bu iki tesisi Rus AKG-1 ortaklığı ile inşa edecek. Katı atıktan enerji üretecek olan tesislerin her biri yılda 700 bin ton katı atık yakarak enerji üretecek. 2 tesisde yılda yakılacak katı atık miktarı 1,4 milyon ton olacak.



İnşa edilecek iki dev tesis hakkında konuşan Yenigün İnşaat yetkilisi Fikret Yenigün, “Rusya'da 30 yıldır faaliyet gösteriyoruz ve çok önemli işlere imza atarak bir marka haline geldik. Bu ülkede çevreci hassasiyeti oldukça gelişmiş. Bu yeni projelerde yeni teknolojiler kullanılmaya başlanacak. Bu açıdan çok önemli adımlar atılıyor. İnşasını üstlendiğimiz bu enerji dönüşüm tesisi atık yönetimini de optimize ederek öncü olacak.” dedi.



27 aylık bir sürede tamamlanacak olan tesisler Rusya'nın vizyon projeleri arasında gösteriliyor. Bu tesislerin faaliyete geçmesi ile Rusya'da enerji dönüşümü farklı bir noktaya taşınmış olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri