Yerli Otomobil Fabrikası Bursa'nın Gemlik İlçesinde Emlak Fiyatlarını Uçurdu! 10 Kat Fazla Fiyata Konut Projesi İçin Arsa Satın Alınamıyor!

Türkiye'nin en önemli projelerinden birisi olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu(TOGG) tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesine temeli atılan yerli otomobil fabrikası bulunduğu çevrede emlak fiyatlarını 10 kat arttırdı.

Türkiye'nin en önemli projelerinden birisi olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu(TOGG) tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesine temeli atılan yerli otomobil fabrikası bulunduğu çevrede emlak fiyatlarını 10 kat arttırdı. Yerli otomobil fabrikasına komşu olan Gençali Mahallesi'nde arsaların metrekare fiyatları 1.000 TL'nin üzerine çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu(TOGG) tarafından yapılacak olan yerli otomobil fabrikası Bursa'nın Gemlik ilçesinde emlak fiyatlarını uçurdu. Gemlik'ta Hara bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait arazide yapımına başlanan yerli otomobik fabrikasının inşa edileceği kompleks yöre halkını şimdiden olumlu yönde etkilemeye başladı.



ARSA VE EV FİYATLARI 10 KAT ARTTI!



Yerli otomobil fabrikasının inşaatında 2.000 kişi çalışacak ve çalışan sayısı 2031 yılında 4.323 kişiye çıkacak. Çok sayıda insanın yerleşmek zorunda kalacağı bölgede emlak fiyatları 10 kat arttı. Fabrika alanının yakınında bulunan Gençali Mahallesi'nde hem evlerin hem de arsaların fiyatları rekor seviyede arttı.



METREKARE FİYATI 1.000 TL OLDU



Gençali Mahallesi sakinleri ise yaşanan bu gelişme üzerine kararsız kaldılar. Fabrikanın tamamlanmasının ardından evlerinin ve arsalarının daha da değerleneceğini düşünen vatandaşlar satış yapmak için istekli değiller. Bölgede arsaların metrekare fiyatlarının 1.000 TL'ye yükselmesi yöre halkı için büyük bir nimet olarak değerlendiriliyor.



VATANDAŞLAR ARSA SATIŞI İÇİN BEKLEME KARARI ALDILAR



Fabrikaya çok yakın bir alanda yer alan Gençali Mahallesi'nde vatandaşlar arsalarını satmak için aceleci davranmıyorlar. Birkaç yıl içerisinde arsa fiyatlarının çok daha fazla artacağını düşünen vatandaşlar 3-4 yıl daha beklemeye kararlılar.



İNŞAAT ŞİRKETLERİ KONUT PROJELERİ İÇİN ARSA BULAMIYOR



İnşaat firmaları ise bölgede konut projeleri yapmak için hemen hemen her gün vatandaşların kapısını çalıyorlar. Ancak şu ana kadar konut projesi için uygun bir arsa bulamayan şirketler konut projelerini bekletmek zorunda kaldılar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri