Yıllık 184 Milyon TL Tasarruf Sağlayacak Yenikent Temelli Yolu Hizmete Açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapımı tamamlanan Yenikent - Temelli Otoyolu projesi tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapımı tamamlanan Yenikent - Temelli Otoyolu projesi tamamlandı. Tamamlanan proje Ankara'da kuzey bölümünde Anadolu Otoyolu, güney bölümünde Ankara - Eskişehir Devlet Yolunu bir araya bağlayacak olan Yenikent Temelli Otoyolu projesi açıldı.

Koronavirüs vaka sayısında yaşanan artış ve uygulanan kısıtlama kararlarına rağmen Ulaştırma Bakanlığı projelerine tüm hızı ile devam ediyor. Pek çok proje için temel atma törenleri düzenlenirken bir yandan da tamamlanan projelerin açılış törenleri tamamlanmaya devam ediyor.



Bugün yapılan son açılışta ise Ankara Yenikent - Temelli Otoyolu projesinin açılışı gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan törenle hizmete sokulan proje zamandan 66 milyon lira, akaryakıttan 117,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 183,7 milyon lira tasarruf sağlanacak ve yıllık karbon emisyon salınımı 48 bin 640 ton azaltacak.



YENİKENT TEMELLİ OTOYOLU PROJESİ ULAŞIMDA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK!



Açılış törenini gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada "Bugün bu yolun 29 kilometrelik kesimini hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yenikent-Temelli Yolu; Anadolu Otoyolu, Sincan Organize Sanayi Bölgesi, Sincan ve Yenikent yerleşim alanlarının yakınlarından geçerek Zir Vadisi'ni takip ederek, Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara 3. Organize Sanayii Bölgesi arasında kalan alandan Ankara-Eskişehir Devlet Yolu'na bağlanmaktadır" sözleri ile projenin önemine değindi.



Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen otoyol projesi kapsamında 8 alt-üst geçit köprüsü, 3 viyadük, 10 köprülü kavşak ve 5 döner kavşakta inşa edildi. Yapılan proje zamandan 66 milyon lira, akaryakıttan 117,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 183,7 milyon lira tasarruf sağlanacak ve yıllık karbon emisyon salınımı 48 bin 640 ton azaltacak. Bölgede artan ulaşım kalitesi aynı zamanda yeni istihdam sahaları açarken aynı zamanda hem Ankara Çevre Otoyolunda hem de şehir merkezindeki trafik yükünü azaltacak.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri