Yıllık 4 Bin 75 TL'ye 12 Ay Boyunca Kiralık Daire Kamudan

Soma Belediyesi kendisine ait olan 3 adet meskenin kiralanacağını duyurdu. Yıllık fiyatlandırma üzerinden yapılacak kiralama işlemlerine 4075 TL'ye 12 ay boyunca ev kiralanabilecek.

Soma Belediye Başkanlığı'na ait olan 3 daire kiraya çıkarıldı. Belediye başkanlığı hem resmi sitesinden duyurular ihaleler bölümünden hemde basın ilan kurumu üzerinden kiralık konutlar için bilgilendirmede bulundu. Belediye başkanlığı duyurusunda vatandaşların evleri kiralamak istemeleri durumunda neler yapacaklarını ve kiralama işlemleri için başvuru detaylarını açıkladı.

BELEDİYEDEN KİRALIK DAİRELER 12 AYLIĞI 4075 TL

Soma Belediyesi konut kiralama duyurusunda; dairelerin nerede bulunduklarını açıkladı. 3 gayrimenkulden bir tanesi işyeri vasfında olurken diğer ikisi ev olarak açıklandı. Evlerin durumlarına büyüklüklerine ve fiyatlarına ilişkin bilgi veren kurum "Mülkiyeti Soma Belediyesi Tüzel Kişiliğine ait, aşağıda bilgileri belirtilen 3(üç) adet taşınmaz, 2886 Sayılı Yasanın 45’nci Maddesi gereğince açık arttırma suretiyle 3 yıl süre ile kiraya verilmek üzere ihaleye çıkartılmıştır." açıklamasında bulundu. Bu açıklama kapsamında ihaleye katılanlar konutları 3 yıl boyunca kiralama hakkı elde edecekler. Kira tutarlarını da açıklayan belediye başkanlığı bir tablo yayımladı.

1. Mesken: Yıllık Muhammen Bedeli 5.433 TL olarak açıklandı. Konut özellikleri ise Çerkez Hamidiye Mahallesi 134 ada 4 parselde bulunan 80m² mesken şeklinde tanımlandı.

2. Mesken: Yıllık Muhammen Bedeli 4075 TL olarak duyuruldu. Bu konut için kurum Bayat Mahallesi 1781 parselde bulunan 60m² mesken açıklamasında bulundu.

İşyeri: Yıllık Muhammen Bedeli 6101 TL olarak duyuruldu. İşyeri özellikleri Kurtuluş Mahallesi Bülent Ecevit Parkı içerisinde bulunan 19 nolu 13,20 m² büfe olarak tanımlandı.

KAMUDAN GAYRİMENKUL KİRALAMAK İÇİN

Söz konusu gayrimenkuller için Soma Belediyesi 11 Nisan tarihinde ihale düzenleyecek. İhaleye katılacak olan vatandaşlar Kurtuluş Mahallesi, Cengiz Topel Meydanı, no:8 adresinde bulunan Belediye Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonunda tekliflerini sunacaklar.

Başvuru İşlemleri Öncesinde

Başvuru işlemlerine dair kurum özel bir uyarı açıklamasında bulundu. Vatandaşların başvurularından önce dikkat edeceği noktaları açıklayan Soma Belediyesi "İsteklilerin 11 Nisan 2022 Pazartesi günü saat 12.00’e kadar şartnamede yazılı evraklar olan Kanuni İkametgah belgesi ve geçici teminatlarını yatırdığına dair dekontunu veya makbuzu ile şartnamenin 6’ncı maddesinde belirtilen diğer evraklarını Belediye Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir." bilgilerini verdi.

Emlak Haberleri Haberleri