Yine Bir Temel Faciası: 24 Daireli Apartman Tahliye Edildi!

Ankara'da yaşanan temel faciası sonrasında yeni bir temel kayma olayı da Kocaeli'nde yaşandı. Kocaeli iline bağlı olan Gebze ilçesi Tatlıkuyu Mahallesi 1306 Sokak üzerinde bulunan şantiyede yapılan temel kazma işleminde toprak kayması yaşandı. İnşaat ile komşu konumda bulunan 5 katlı apartman acilen boşaltıldı.

İnşaatlarda son dönemlerde yaşanan temel kazısı çalışmalarında yaşanan toprak kayması olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kocaeli Gebze Tatlıkuyu Mahallesi 1306 Sokak üzerinde bulunan arsada yapılan temel kazma çalışmaları esnasında toprak kayması meydana geldi.

İnşaat ile bitişik konumda bulunan 5 katlı bina da yaşayan vatandaşlar büyük panik ve korku yaşadı. Gece yarısı meydana gelen olayda toprak kaymasını hisseden vatandaşlar önce deprem olduğunu sanarak korku ile dışarı çıkarken yan inşaatta toprak kayması olduğunu fark etti.

AFAD BİNAYI BOŞALTTI!

Bina sakinlerinin durumu ihbar etmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri geldi. AFAD ekipleri tarafından binada ve çevrede yapılan incelemeler sonucunda binanın çökme riski bulunduğu tespit edilerek tahliye edilmesine karar verildi. Toplamda 5 kattan oluşan 24 daireli bina acilen boşaltılırken yaklaşık 60 kişi gece yarısı sokakta kaldı.

AFAD ekipleri tarafından kalacak yeri olmayan bazı bina sakinleri Kaymakamlık araçları ile yakında bulunan otellere yerleştirilirken bazı bina sakinleri ise aile ve akrabalarının evlerine gitmeyi tercih etti. Binanın akıbeti ise ekipler tarafından bugün yapılacak detaylı incelemeler sonucunda belirlenecek. Bina sakinlerinin birkaç gündür yapılan inşaat çalışmasından dolayı korku ve endişe yaşadıkları, konuyu kendi aralarında konuştukları ortaya çıkarken bundan sonra yapılacak işlemleri alınacak olan rapor belirleyecek.

ANKARA'DA DA BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞ, 21 BİNA TAHLİYE EDİLMİŞTİ!

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı olan İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta da benzer bir olay yaşanmış, komşu konumda olan inşaatta yapılan temel kazma çalışmasında yaşanan toprak kayması nedeni ile önce Açelya Apartmanı ardından 21 bina daha acil kodu ile boşaltılmış, büyük bir facianın eşiğinden dönülmüştü.

Emlak Haberleri Haberleri