Yüksek Fiyatla Kiraya Vermek İçin Evini Boş Bekleten Ev Sahibine Para Cezası!

Dünyada ekonomik dalgalanma tüm hızı ile devam ederken emlak piyasası en çok etkilenen sektörlerin başında yer almıştı. Kiralık ve satılık ev krizi yaşanırken sert tedbirler geliyor.

Pandemi döneminde dünya büyük bir ekonomik sınav verirken ne yazık ki enflasyon oranlarında yaşanan yükseliş ve bozulan tedarik zinciri konut sektörünü de vurmuştu. Tüm dünyada kiralık ve satılık ev fiyatları rekor seviyelere çıkarken yaşanan yükseliş ev sahiplerinin de iştahını kabarttı.

Bazı ev sahiplerinin bilinçli olarak fiyatları yükseltmek için evlerini kiraya vermeden boş beklettiği, bazı ev sahiplerinin ise kiralık ev fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği beklentisi ile evini daha yüksek fiyatla kiraya vermek amacıyla boş bekletmesi tepki çekiyordu. Konu hakkında beklenen ilk adımı Amsterdam attı.

EVİNİ YÜKSEK KİRA BEKLENTİSİ İLE BOŞ TUTAN EV SAHİBİNE PARA CEZASI YOLDA!

Tüm dünyada büyük bir barınma krizi yaşanırken bazı ev sahipleri bu süreçte ne yazık ki fırsatçılık peşine düşerek kiralık ve satılık ev arayan kişileri mağdur etmişlerdi. Türkiye tüm dünya genelinde küresel emlak pazarında konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer alırken konut fiyatlarına müdahale konusunda ilk sinyal Amsterdam'dan geldi.

Amsterdam'da kiralık ev bulmak imkansız hale gelirken bazı ev sahiplerinin evlerini yüksek fiyatla kiraya vermek adına boş beklettiklerinin ortaya çıkması üzerine hükümet yeni bir kanun tekilfi üzerinde çalışmaya başladı. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda evi boş olmasına rağmen kiraya vermeyen kişilere para cezası uygulanacak. Yine evini emsal fiyatının çok daha üzerinde kiraya vermek isteyen ev sahipleri de para cezası ile karşı karşıya kalacak.

Emlak Haberleri Haberleri