Yüksek Gelen Elektrik Faturalarına Kökten Çözüm!

Elektrik faturalarının düşmesi ve enerji kaybının önlenmesi konusunda akıllı bina inşaları öne çıkıyor. Akıllı binalar ile nasıl bir tasarruf sağlanabilir gelin, görelim.

2022 yılının ilk gününden itibaren yüksek elektrik faturaları herkesin tepkisini topladı. Sokaktaki vatandaştan çok kazanan ünlülere kadar herkes elektrik faturalarının yüksek gelmesinden yakınıyor. Faturalardaki yüksek tutarların bir nedeni de elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinden kaynaklanıyor.

Uzmanlar her seferinde dünyayı etkisi altına alan enerji krizinin hayatımızı olumsuz etkileyeceği ve uzun yıllar süreceğini belirtiyor. Bu nedenle devletin elektrik sektörüne yeniden hakim olması oldukça önemli.

Elektrik faturaları bir yana dursun, dünyada kendi enerjisini üreten ve enerji kaybını en aza indiren akıllı bina konsepti yeniden gündeme geliyor. Güneş ve rüzgar enerjisiyle kendi elektriğini üreten binalar mevcut.

FATURALARA KESİN ÇÖZÜM: AKILLI BİNALAR!

Kentsel dönüşümlerde ve bundan sonra yapılacak yeni binalarda enerji kaybının önlenebilmesi için güneş paneli kullanılması gerekiyor. Eski binalar da bu sisteme dahil edilerek kendi enerjilerini üretebilir ve hem faturalardan hem de enerji kayıplarından kurtarabilir.

İklim şartları nedeniyle Türkiye akıllı binalar için oldukça uygun. Yazlık evlerdeki sıcak su genellikle güneş enerjisinden elde ediliyor. Ancak güneş panellerinden elektrik elde etme oranı oldukça düşük.

Türkiye genelinde yapılacak yeni akıllı binalarda güneş paneli kurmak zorunlu olur ve enerji tasarrufu odaklı hareket edilirse elektriğe ve doğal gaza olan bağımlılık azalabilir.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Almanya, elektrik ihtiyacının yüzde 85'ini yenilenebilir enerjiden sağlıyor. Türkiye de bu konuda bir adım atarsa dışa bağımlılığın azalması söz konusu olabilecek.

Emlak Haberleri Haberleri