Yüksek Hızlı Tren ile Antalya İstanbul'a Bağlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Afyonkarahisar bağlantılı Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren hattında güzergah belli oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Afyonkarahisar bağlantılı Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren hattında güzergah belli oldu.

Afyonkarahisar bağlantılı Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren hattında güzergah belli oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu uygulamaların kısa süre içerisinde başlatılacağını belirtti.

Gündemde uzun zamandır konuşulan Antalya yüksek hızlı tren hattı projesinde önemli adım atıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nce, uygulama projeleri başlatılan Eskişehir- Kütahya- Afyonkarahisar yüksek hızlı tren hattına ek olarak Isparta- Burdur- Antalya yüksek hızlı tren projesinde güzergah belirlendi.

Güzergah Belirlendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklama ile müjdeyi verdi. Mevlüt Çavuşoğlu Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren ile ilgili; “Bir hayal daha gerçek oluyor. Söz verdiğimiz Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren güzergahı belirlendi. Uygulama projeleri başlıyor” sözleri ile duyurdu.

Ankara ve İstanbul’la Bağlantılı Olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun müjdesini verdiği, güzergahı belli olan Antalya- Burdur- Isparta yüksek hızlı tren projesi, daha önce onaylanan ve uygulama projesi de başlatılan Eskişehir- Kütahya- Afyonkarahisar hattına ek olarak Ankara ve İstanbul’la bağlantılı olacak.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, proje ek olarak Isparta- Burdur- Antalya hattı için bu güzergahta var olan seçenekler TCDD uzmanları tarafından incelendi ve en uygun hat belirlendi. Teknik olarak ‘koridor hat’ olarak isimlendirilen bu güzergah için 1/5000 ve 1/2000 uygulama projeleri hazırlanacak.

En Kısa Zamanda İnşaatına Başlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD), hayata geçirilecek proje ile ilgili çalışmalara bir an önce başlanacağı ve uygulama projelerinin tamamlanmasının ardından da hattın yapımıyla ilgili ihaleye çıkılarak, inşaatına da başlanacağı bilgisi öğrenildi.

Emlak Haberleri Haberleri