Yüksek Olan Kiralara Ukraynalı Mülteci Etkisi! 1000 TL'ydi 2500 TL Oldu Giderek Yükseliyor

Ukrayna'dan savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen mülteciler ilk olarak Edirne'ye giriş yapıyorlar. Kentte kalan Ukraynalılar nedeniyle kira fiyatları çok artmış durumda. İşte kentteki son durum

Türkiye'de uzun zamandır devam eden kiralık ev sorunu giderek daha derin bir yara halini almaya başladı.

Çok büyük çoğunluğu Suriyelilerin oluşturduğu 5 milyon mülteci nedeniyle konut talebi çok artarken yüksek maliyet ve yüksek fiyatlar nedeniyle üretim yavaşladı. Yaşanan bu gelişmeler ise kira fiyatlarının artmasına neden olmuştu.

KİRA FİYATLARINA UKRAYNALI MÜLTECİ ETKİSİ

Konut sektöründe oluşan kiralık konut sıkıntısı şimdide Ukraynalı mülteciler ile derinleşecek gibi gözüküyor.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle milyonlarca Ukraynalı komşu ülkelere akın etmişlerdi. Türkiye'ye de on binlerce Ukraynalı gelmişti. Gelen Ukraynalılar ilk olarak Edirne'ye giriş yaptılar.

Edirne'den ayrılmayanlar yada daha ileri gitmeyenler ise kentte ev kiralamaya başladılar. Zaten şehirde yüksek olan kira fiyatları, taleplerin artmasıyla çok daha yükseldi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda kentte ve ilçelerde kira fiyatları değişimlerine ilişkin son tabloyı açıkladı. Evlerin Ukraynalılara daha yüksek fiyatlarla evlerin kiralandığını söyleyen Aytaş Feda bölgede kiraların yüzde 60 ile yüzde 70 oranında arttığını söyledi.

1000 TL olan kira fiyatlarrının Ukraynalılara 2500 TL olarak uygulanmasına da tepki gösteren Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda "Halkımızdan ve emlakçı arkadaşlarımızdan dileğim Ukraynalı vatandaşlarda yarım komisyon almaları, kira konusunda yardımcı olmaları hatta imkanları varsa 1-2 ay kira almamaları. İnsanlık namına yardımcı olmaları konusunda rica ediyorum" dedi.

Emlak Haberleri Haberleri